16. 01. 2021 - 19:14
Ferguson priznao jednu od NAJVEĆIH TRENERSKIH GREŠAKA, a za...
907
Shares
Ferguson priznao jednu od NAJVEĆIH TRENERSKIH GREŠAKA, a za sve je

Ferguson priznao jednu od NAJVEĆIH TRENERSKIH GREŠAKA, a za sve je "kriv" stil trčanja

16. 01. 2021 - 19:14
0
Shares

Uoči velikog derbija između Manchester Uniteda i Liverpoola, legendarni Sir Alex Ferguson priznao je jednu od svojih najvećih grešaka koju je napravio kao menadžer kluba s Old Trafforda.
Ta greška ime i prezime - Jordan Henderson, aktuelni kapiten Liverpoola koji je bio na pragu da postane igrač Manchester Uniteda 2011. godine, kada je bio igrač koji je dosta obećavao u Sunderlandu, ali škotski trener odlučio ga je "prekrižiti" zbog njegovog stila trčanja.

"Bili smo spremni dati ponudu za Jordana Hendersona. Razgovarao sam sa Steveom Bruceom i on je pristao. Kasnije su nam iz medicinske službe rekli da nisu uvjereni u njegiv stil trčanja i da bi to moglo prouzrokovati povrede", priznao je Ferguson, koji je takvu odluku tada pravdao činjenicom da je morao biti siguran da igrač bude uvijek na raspolaganju.

Međutim, Ferguson sada priznaje svoju grešku i žali što se nije odlčio angažovati sjajnog veznjaka.

"Henderson mi se sviđa kao igrač i sada je pokazao da je fantastičan i sve ukazuje da sam izgubio zaista dobru osobu i odličnog nogometaša," rekao je Ferguson za A Team Talk with Legends.

 

 

 

 

(Klix)

Učitaj još novosti