16. 01. 2021 - 15:42
UPROPASTILI ŠANSU: Razočarani Luka Dončić POLUDIO na saigrače...
907
Shares
UPROPASTILI ŠANSU: Razočarani Luka Dončić POLUDIO na saigrače jer nije šutirao za pobjedu (VIDEO)

UPROPASTILI ŠANSU: Razočarani Luka Dončić POLUDIO na saigrače jer nije šutirao za pobjedu (VIDEO)

16. 01. 2021 - 15:42
0
Shares

Slovenski košarkaš Luka Dončić koji nastupa za NBA ekipu Dallas Mavericks privukao je puno pažnje reakcijom u finišu meča kada mu saigrači nisu dodali loptu da okuša šut za pobjedu, već su nerezonski šutirali i upropastili šansu za trijumf.

Dallas je 27 sekundi do kraja meča protiv Milwaukee Bucka imao zaostatak od 109:107, a s eventualnim poenima mogli su doći u situaciju da dobrom odbranom osiguraju produžetke ili pobjedu, da su kojim slučajem pogodili šut za tri poena.

Dončić je na početku napada preuzeo loptu, dodao je do Burkea koji je jako loše šutirao za tri poena, no imao je sreću da se lopta odbila pravo u ruke njegovih saigrača, nakon čega je još jedan nerezonski šut uputio Porzingis. U tim trenucima njegovi saigrači uopšte nisu pokušali dodati loptu do Slovenca.

Kako Dallas nije bio ni blizu poena u tom napadu, odnosno njegovi igrači su u potpunosti upropastili "meč-loptu", Dončić je burno reagovao i jasno pokazao saigračima da nije zadovoljan takvim ishodom, posebno jer je igrao još jedan izuzetan meč i nema sumnje da bi njegov pokušaj za klasu bio bolji i opasniji za koš Milwaukeea.

Slovenac je na kraju meč završio sa 28 ubačenih poena, a nedostajao mu je samo jedan skok da kompletira triple-double (13 asistencija i devet skokova).

Na kraju je njegov tim izgubio rezultatom 112:109, što im je bio peti poraz u ovoj sezoni i trenutno su na omjeru 6-5.

 

 

 

 

(Sport.ba/Klix)

Učitaj još novosti