16. 01. 2021 - 13:32
BARSELONA UDARILA NA SRPSKOG FUDBALERA, PROŠAO BEZ ŽUTOG...
907
Shares
BARSELONA UDARILA NA SRPSKOG FUDBALERA, PROŠAO BEZ ŽUTOG KARTONA I NOVČANE KAZNE: Kako to on može, A MESI NE?

BARSELONA UDARILA NA SRPSKOG FUDBALERA, PROŠAO BEZ ŽUTOG KARTONA I NOVČANE KAZNE: Kako to on može, A MESI NE?

16. 01. 2021 - 13:32
0
Shares

Španska javnost kritikovala je odluku Arbitražnog suda Fudbalskog saveza ove zemlje da potvrdi kaznu Lionelu Mesiju zbog skidanja dresa na meču protiv Osasune.

Mesi je tada odao počast sunarodniku Dijegu Maradoni.

2432693-pjimage-ls

Iako po pravilniku za skidanje dresa i isticanje bilo kakve poruke slijedi kazna, mnogi su stava da je gest jednog od najboljih fudbalera sviijeta trebao da prođe bez žutog kartona i bilo kakve kazne.

U prilog ovoj tezi, španski dnevnik "Mundo deportivo" istakao je slučaj srpskog internacionalca Uroša Račića.

Račić je za Valensiju postigao gol u kupu protiv Jelkana i to proslavio tako što je skinuo dres i pokazao poruku svom bratu Bogdanu - "Za Bocu".

"Zanimljvo je da sudija De Burgos Bengoeča čak nije ni opomenuo igrača Valensije Uroša Račića nakon postizanja gola u 9. minutu u kup meču protiv Jelkana, iako je povukao majicu i istakao potkošulju sa natpisom "Za Bocu" sa nacrtanim srcem. U njegovom slučaju Komisija za takmičenje nije dodala žuti karton i nije ga kaznila", napisao je list iz Barselone koji je potom istakao i član 91 Fudbalskog saveza Španije koji se odnosi na situacije kada fudbaleri pokažu određenu poruku ispod dresa.

"Fudbaler koji povodom postignutog gola ili iz bilo kog drugog razloga tokom igre podigne majicu i prikaže bilo kakvu reklamu, slogan, legendu, anagram ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj ili svrhu akcije, kazniće se novčanom kaznom do 3.000 eura i upozorenjem", stoji u pomenutom članu.

Dnevnik na kraju zaključuje kako Mesi nema ravnopravan status sa drugima, odnosno u ovom slučaju sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde.

Sport.ba/Kurir

Učitaj još novosti