14. 01. 2021 - 10:01
Jedan od najboljih igrača svijeta o SP-u: Ovo je sprdnja....
907
Shares
Jedan od najboljih igrača svijeta o SP-u: Ovo je sprdnja. Uvjeti u Egiptu su katastrofalni!

SP ZA RUKOMETAŠE

Jedan od najboljih igrača svijeta o SP-u: Ovo je sprdnja. Uvjeti u Egiptu su katastrofalni!

14. 01. 2021 - 10:01
0
Shares

U Egiptu je jučer počelo Svjetsko rukometno prvenstvo na kojem će nastupiti 32 momčadi, umjesto 24, a i prvi puta zbog epidemioloških mjera neće biti publike. Domaćin je na startu savladao, očekivano, Čile.

Zbog korona virusa i pozitivnih slučajeva u reprezentaciji, neposredno prije takmičenja odustale su Češka i SAD. Naime, reprezentacija Norveške šokirana je stanjem i organizacijom koju su zatekli po dolasku. 

Rukometna reprezentacija Norveške u utorak je stigla u Egipat, ali zbog uvjeta koji su ih dočekali malo je reći da su bijesni. 

- Ovo je parodija, najblaže rečeno. Sve ovo od dolaska u Egipat do sada je jedna velika sprdnja. Nema sistema, nema organizacije koju su nam obećali. Uvjeti su katastrofalni, i postaju sve gori iz sata u sat. Ovdje se ljudi bez problema šetaju okolo bez maske, čak i jedemo s njima u istoj prostoriji. Od svega što su nam organizatori obećali u cilju prevencije, apsolutno ništa nije ispunjeno. – bijesan je i razočaran izjavio Sander Sagosen za norveške medije.

Ono što ih je dočekalo nije ni približno onome što im je obećano i čemu su se nadali.

- Morali smo uspostaviti naša interna pravila, ali ni to ništa ne garantira, ovo ovdje je ''divlji zapad''. Ne ostaje nam ništa drugo nego da ''držimo fige'' i nadamo se da se nećemo zaraziti.  U početku nisam mislio da Svjetsko prvenstvo treba otkazati, nadao sam se da će biti organizirano onako kako su najavljivali, ali na osnovu ovoga što smo do sada iskusili, nemoguće je ne ispitati ponovo takav stav – zaključio je najbolji norveški igrač.

Učitaj još novosti