13. 01. 2021 - 17:39
KAKO SE OVO MOGLO DESITI? Kako je Barcelona prokockala priliku...
907
Shares
KAKO SE OVO MOGLO DESITI? Kako je Barcelona prokockala priliku da kupi Ronalda za samo 17 miliona eura

KAKO SE OVO MOGLO DESITI? Kako je Barcelona prokockala priliku da kupi Ronalda za samo 17 miliona eura

13. 01. 2021 - 17:39
0
Shares

Barcelona je dobila priliku da kupi Cristiana Ronalda prije nego što je prešao u Manchester United, tvrdi bivši predsjednik Joan Laporta dodajući kako ne žali što je propustio Portugalca.

Sjajni napadač iza sebe ima fenomenalnu karijeru punu trofeja, a 35-godišnjak i dalje igra odlično u italijanskom Juventusu.

Zapravo, osvojio je pet Zlatnih lopti i bolji od njega je samo Barcelonin as Lionel Messi, koji ih ima šest, a obojica su svrstani među najbolje nogometaše ikada.

Laporta sada tvrdi da su njih dvojica mogli biti saigrači na Camp Nou, a 58-godišnjak, koji se kandidovao da bude drugi put predsjednik Barcelone na predstojećim izborima, otkriva da je Barci ponuđena prilika da kupi Ronalda.

"Željeli smo dovesti Ronaldinha i Rafu Marqueza. Ljudi od Meksikanca predložili su nam Cristiana Ronalda. U to vrijeme je bio u Sportingu. Jedan od njegovih menadžera rekao je da imaju igrača kojeg su prodali Manchester Unitedu za 19 miliona, ali prodali bi ga nama za 17 miliona eura. Ali u to smo vrijeme već ulagali u Ronaldinha. Cristiano je igrao više na krilu nego u sredini. Mislili smo da smo pokriveni pa smo ga odbili i ne žalim zbog toga", rekao je Laporta tokom intervjua za Iniestazo.

Uprkos tome što je Barca naizgled olako prokockala Ronalda, bivši brazilski reprezentativac Ronaldinho doživio je znatan uspjeh s katalonskim gigantom, dok je također pomogao Messiju u trenutku njegovog pojavljivanja u prvom timu.

 

(Sport.ba/Klix)

Učitaj još novosti