13. 01. 2021 - 09:04
SVE JE MOGUĆE! Musemić traži šansu u Kupu, u petak okupljanje...
907
Shares
SVE JE MOGUĆE! Musemić traži šansu u Kupu, u petak okupljanje ekipe Tuzla sitija

PREMIJER LIGA BIH

SVE JE MOGUĆE! Musemić traži šansu u Kupu, u petak okupljanje ekipe Tuzla sitija

13. 01. 2021 - 09:04
0
Shares

Nikada ne idem negdje samo da bih odradio posao i primao platu, nego da nešto pokušam da napravim, poručio je Husref Musemić, odnedavno novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Tuzla siti.

Iskusni, trofejni stručnjak nakon nekoliko godina vraća se u Grad soli, gdje je svojevremeno sjedio na klupi Slobode. Tada je na čelu Uprave Slobode bio Azmir Husić, koji je sada aktuelni predsjednik Sitija. Upravo je nekadašnja dobra međusobna saradnja Husića i Musemića bila povod i za sklapanje novog poslovnog aranžmana, pišu Nezavisne.

"Ponovo sam u Tuzli. Što bi se reklo, nikada se ne zna. Zato se kaže da treba ostaviti dobar utisak da bi čovjek ponovo mogao otići nekad. Nije isti klub, ali očito da sam ostavio neki trag. Drago mi je zbog toga i to mi je vjerovatno i motiv više da i sada pokušam uspješno odraditi nove zadatke", istakao je Musemić.

Prvi radni dan na novom poslu trener koji je sa Sarajevom dva puta podigao trofej u Premijer ligi BiH i isto toliko pehara u Kupu BiH imaće u petak.

"Okupljanje ekipe i početak priprema je u petak u 11 sati. Preuzimam klub koji je nakon 19 odigranih kola na sedmom mjestu s osam poraza i pobjeda, tri remija i 27 osvojenih bodova. Može li Tuzla siti bolje od toga - ne znam, ali dolazim da to pokušam napraviti. Još su 42 boda u igri i sve je moguće bez obzira na to što neki već sada smatraju da je tabela iskrojena kao da je sve završeno", rekao je Musemić.

Njegova nova ekipa, osim kroz prvenstvo BiH, ambicije će pokušati ostvariti i u najmasovnijem takmičenju.

"Mi smo u Kupu BiH u četvrtfinalu, što nije mala stvar. Kup je uvijek nada za Evropu, a kada se plasirate među osam najboljih logično je da tu dodatno vidite neku svoju šansu. Kup je nešto gdje vidimo našu priliku, a ostaje da vidimo koliko ćemo je uspjeti iskoristiti. Međutim, ne treba zanemariti da je ostalo još 14 utakmica u prvenstvu i ko zna šta se tu sve još može desiti", naglasio je Musemić.

Za velike ciljeve uz kvalitetne pripreme biće potrebno i nekoliko pojačanja. Već sada je izvjesno da velikih izmjena u ekipi ove zime neće biti.

"Kada su igrači u pitanju, odnosno lista pojačanja, sigurno nećemo pretjerano žuriti. Želimo da dovedemo isključivo one koji nam mogu dati kvalitet više. Nema smisla dovoditi nekoga samo da bi nam povećao brojno stanje. Trebaju nam provjerena imena, iako nikada nema garancije. Žuriti nećemo i što sada eventualno i ne uspijemo napraviti po pitanju transfera sačekaćemo ljeto, kada je i prelazni rok bogatiji", kaže Musemić.

Licitirati s pozicijama na kojima bi se volio pojačati nije želio.

"Nije toliko bitno na kojim pozicijama bismo nekoga doveli. Dobar igrač uvijek je dobrodošao bez obzira na to koja je pozicija. Nama treba nekoliko imena, biće ih sigurno, ali nema potrebe za ishitrene poteze. Poznajem ekipu Tuzle dosta dobro. S nekim igračima sam i ranije radio, gledao sam dosta utakmica i mislim da tu ima materijala za napredak", smatra Musemić.

Tuzla siti drugi dio sezone otvoriće gradskim derbijem protiv Slobode na "Tušnju". Zatim dočekuje Željezničar, pa putuje u Mostar na megdan ekipi Zrinjskog.

Učitaj još novosti