13. 01. 2021 - 08:48
STANJE SE NE MOŽE VIŠE POPRAVITI Harden javno priznao da je...
907
Shares
STANJE SE NE MOŽE VIŠE POPRAVITI Harden javno priznao da je nezadovoljan i da želi napustiti Houston

NBA

STANJE SE NE MOŽE VIŠE POPRAVITI Harden javno priznao da je nezadovoljan i da želi napustiti Houston

13. 01. 2021 - 08:48
0
Shares

Houston je sinoć poražen na svom parketu od aktuelnih prvaka LA Lakersa sa 100:117. LeBron James s 26 poena i osam skokova, te Anthony Davis s 19 koševa i 10 uhvaćenih lopti bili su najbolji u redovima prvaka, dok je kod Rocketsa James Harden ubacio 16 poena uz sedam skokova i šest asista.

Prva zvijezda Houstona je nakon ovog duela javno priznala da je nezadovoljna u sadašnjem klubu i da ga želi napustiti. Harden je u proteklom periodu često bio u centru pažnje zbog ne baš košarkaških vijesti.

Naime, sami početak sezone propustio je jder je bio u izolaciji nakon što su objavljene fotografije iz jednog noćnog kluba samo dan prije početka NBA lige.

Uprkos tome, u samom početku pružao je odlične partije da bi vremenom sve više igrao znatno lošije. Tako u posljednjih pet mečeva bilježi samo 17,8 poena prosječno, što je znatno ispod njegovog nivoa.

Nakon posljednjeg meča s Lakersima na konferenciji za medije je javno otkrio da je nezadovoljan.

"Jednostavno, mi nismo dobra ekipa. Volim ovaj grad, učinio sam sve što sam mogao za njega. Ovdje je ludilo i stanje se više ne može popraviti", rekao je vidno razočarani Harden.

Nakon ovog sasvim je jasno da će ubrzo Harden napustiti ovaj tim, a interesanata ne nedostaje...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti