10. 01. 2021 - 13:06
Lampard: Razumijem zahtjeve i očekivanja, sve što mogu je da...
907
Shares
Lampard: Razumijem zahtjeve i očekivanja, sve što mogu je da budem iskren

PREMIERSHIP

Lampard: Razumijem zahtjeve i očekivanja, sve što mogu je da budem iskren

10. 01. 2021 - 13:06
0
Shares

Menadžer Čelsija Frank Lampard svjestan je da mu reputacija koju ima na Stamford Bridžu neće pomoći da ostane na klupi ukoliko ekipa ne bude bilježila dobre rezultate.  Plavci su odlično počeli sezonu, ali u posljednja tri meča u Premijer ligi osvojili samo bod i sa 26 bodova na diobi su osmog mjesta sa Aston Vilom i dva meča manje te Vest Hemom.

- Sve što želim je da se fokusiram na rad. Naravno, ne želim da se oslanjam na ono što se dogodilo u prošlosti. Prije mjesec dana činilo se da idemo dobrom smjeru, ali sve se brzo promijenilo. Moram da budem pozitivan jer sve što ne mogu da kontrolišem može se smatrati gubljenjem vremena, izjavio je Lampard i nastavio:

- Osjetio sam ogromnu podršku kluba kad sam se vratio kao glavni trener. Razumijem šta je fudbal. Razumijem zahtjeve i očekivanja. Sve što mogu je da budem iskren. 

U posljednje vrijeme mediji špekulišu da čelnici Čelsija već traže Lampardovog nasljedika.

- Otkaz ili imenovanje trenera definitivno je Abramovičevo pravo. Priznajem da je, kad je prije mnogo godina došao u Čelsi, pozitivno uticao na moju karijeru. Ko zna gdje bih mogao da odem da se on nije pojavio, ali srećom bio sam u klubu koji se potpuno promijenio sa novim vlasnikom. Romanov dolazak promijenio mi je život. Međutim, mislim da mi to ne daje nikakvu prednost. Ovdje sam i mislim da za posao koji sam prošle sezone uradio, kada smo bili četvrti, može da se kaže da je zavidno dostignuće s obzirom na ograničenja, zaključio je Lampard. 

Čelsi u nedjelju u 14.30 sati u trećoj rundi FA kupa dočekuje Morekomb, člana Lige dva (četvrti nivo), prenosi SK.

Učitaj još novosti