10. 01. 2021 - 10:46
PROPAST JEDNOG GENIJA Nikom apsolutno nije jasno šta se s njim...
907
Shares
PROPAST JEDNOG GENIJA Nikom apsolutno nije jasno šta se s njim događa, svi imaju samo jedno pitanje

EDEN HAZARD U CENTRU PAŽNJE

PROPAST JEDNOG GENIJA Nikom apsolutno nije jasno šta se s njim događa, svi imaju samo jedno pitanje

Sport.ba
10. 01. 2021 - 10:46
0
Shares

Eden Hazard ponovo je jedna od glavnih tema u brojnim španskim medijima, naročito onim iz Madrida. A sve je kulminiralo nakon novog kiksa Kraljeva.

Na teškom terenu usljed nevremena koje je zadesilo centralnu i sjevernu Španiju, Real nije mogao do boljeg rezultata u Pamploni (0:0). Davljenik je izvukao veliki remi.

Bivši igrač Chelseaja počeo je jedan meč prvi put još od 25. novembra i pobjede nad Interom u Milanu u okviru Lige prvaka. Uprkos tome, Belgijanac se nije proslavio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Zinedine Zidane ga je izveo iz igre u 75. minutu, pošto Belgijanac nema još uvek snage za cijeli meč, ali i zbog vrlo loše igre.

"Marca" danas piše o Belgijancu kao blijedoj sjenci onog igrača za koga je Real vjerovao da će biti donekle dostojna zamjena za Cristijana Ronalda.

Neslužbeni Realovo glasilo ublažava situaciju činjenicama da Hazardu nedostaje kontinuitet utakmica da se vrati u formu, ali usput i postavlja ključno pitanje: "Hoćemo li ikad više gledati pravog Hazarda?"

Zidane ima ideju da ga postepeno vraća u formu, ne želi rizikovati novu povredu, pošto ih je već imao tri od početka sezone.

Belgijanac je nedavno napunio 30 godina, Real ga je platio vrtoglavih 120 miliona eura, godinu dana prije isteka ugovora s Plavcima, a u proteklih godinu i po dana, ima tek 22 ligaške utakmice i učinak od više nego skromna dva gola.

Real je u subotu opet kiksnu i ne ide na jug Španije u dobrom raspoloženju, gdje će se tokom predstojeće sedmice se boriti za trofej u Superkupu Španije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Real igra s Athletik Bilbaom u četvrtak, dan ranije sastaju se Barcelona i Real Sociedad, a finale je u nedjelju. Da li će Hazard konačno zablistati? Vrlo teško za odgovoriti...

Trener Reala Zinedine Zidane za lošiju predstavu nije mogao pronaći krivca u momčadi pa je za sve okrivio teren u Pamploni. Uvjeti su, uistinu, bili nešto otežani, ali...

- Nismo se dobro ponijeli u ovom susretu. Napravili smo sve što smo mogli na terenu. Ovo nije bila nogometna utakmica. To je ono što osjećamo nakon ovakvih 90 minuta. Ovo nije bila nogometna utakmica i trebala je biti odgođena - komentirao je Realov strateg nakon susreta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti