09. 01. 2021 - 17:54
United je dao 40 milijuna za klinca od 18 godina: ŠTO SAD S NJIM?
907
Shares
United je dao 40 milijuna za klinca od 18 godina: ŠTO SAD S NJIM?

United je dao 40 milijuna za klinca od 18 godina: ŠTO SAD S NJIM?

09. 01. 2021 - 17:54
0
Shares

Manchester United nije dopustio Atalanti da zadrži Amada Dialla do kraja sezone, nego ga je doveo odmah u siječnju.

Klub s Old Trafforda je transfer 18-godišnjeg desnog krila dogovorio u listopadu, a Atalanta je pokušavala zadržati tinejdžera do ljeta te ga onda poslati u redove engleskog velikana.

Za Atalantu još nije bio starter, a prodala ga je za više od 40 milijuna eura
Visina transfera je 21 milijun eura, a uz dodatne bonuse Atalanta može zaraditi još 20 milijuna eura za tinejdžera koji je s Unitedom potpisao četverogodišnji ugovor.

Interesantno je da Diallo ima tek dva nastupa u svim natjecanjima za Atalantu u ovoj sezoni i da nijednom u karijeri nije bio starter za momčad iz Bergama. Dok ga je United skupo platio, Atalanta ga je pokušavala zadržati još pola godine.

On je prošle sezone zabilježio samo tri nastupa za Atalantu, a stigao je postići jedan pogodak i to u debiju protiv Udinesea kada je njegova momčad pobijedila 7:1.

Očito je da United u njemu vidi igrača za budućnost, a vidjet ćemo hoće li ga odmah koristiti u prvoj momčadi ili će ga poslati u U-23 selekciju. United je u listopadu doveo i 18-godišnjeg Facunda Pellistrija iz Urugvaja, kojeg je nekoliko puta stavljao na klupu tijekom utakmica prve momčadi. On još nije debitirao za United, ali pruža impresivne predstave za U-23 ekipu. Moguće je da Dialla na početku čeka slična sudbina.

United će biti strpljiv s njim, a on ga možda natjera da odustane od Sancha
Na Old Traffordu ne žele stvarati pritisak mladim igračima, nego ih pokušavaju što bezbolnije uvesti u prvu momčad.

Učitaj još novosti