09. 01. 2021 - 16:18
NEZADOVOLJAN STATUSOM: Pjanić odigrao 40 posto minuta od...
907
Shares
NEZADOVOLJAN STATUSOM: Pjanić odigrao 40 posto minuta od dolaska u Barcu, Koeman ga

NEZADOVOLJAN STATUSOM: Pjanić odigrao 40 posto minuta od dolaska u Barcu, Koeman ga "ponizio" protiv Athletica

09. 01. 2021 - 16:18
0
Shares

Katalonski sportski list Sport analizirao je trenutnu situaciju bh. nogometaša Miralema Pjanića u Barceloni, navodeći da je daleko od statusa koji je očekivao po dolasku na Nou Camp.
Kada se pridružio Barceloni očekivalo se da će izbaciti Sergia Busquetsa iz početne postave i stvoriti partnerstvo s Frenkieom de Jongom u veznom redu, ali četiri mjeseca kasnije, njegova minutaža jasno govori da to definitivno nije slučaj.

De Jong se nametnuo kao ključni igrač sredine terena kod Ronalda Koemana, dok Pjanić minute skuplja "na kapaljku." Sport analizira da je Pjanić odigrao samo 40 posto minuta od dolaska u Barcelonu, a možda najindikativniji znak njegovog statusa u klubu došao je na San Mamesu u srijedu protiv Athletic Bilbaoa.

Pjanić je proveo gotovo cijelo drugo poluvrijeme zagrijavajući se na hladnoći, a da ga Koeman nije ni pozvao da uđe u igru, čime ga je još jednom "ponizio".

Zmaj je u posljednje dvije utakmice Barcelone odigrao ukupno 16 minuta, a već ranije je otvoreno izjavio da nije zadovoljan svojim statusom i tretmanom Ronalda Koemana.

Pjanić je ove sezone odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima za Barcelonu, ali još uvijek nije upisao nijedan gol i asistenciju.

 

 

 

(Klix)

 

 

 

 

Učitaj još novosti