09. 01. 2021 - 09:16
Zmaj i njegove majstorije: Edin Džeko odabrao najboljih pet...
907
Shares
Zmaj i njegove majstorije: Edin Džeko odabrao najboljih pet pogodaka u dresu Rome

Zmaj i njegove majstorije: Edin Džeko odabrao najboljih pet pogodaka u dresu Rome

09. 01. 2021 - 09:16
0
Shares

Edin Džeko je za zvaničnu stranicu Rome odabrao svojih pet najboljih pogodaka u dresu Vučice. Dijamant je odabrao pogotke protiv Napolija, Sampdorije, Viktorije Plzen, Torina i Chelseaja, a svaki od njih je i prokomentarisao.

screenshot-11

Protiv Napolija: 

- Napoli je napadao da dođe do izjednačujućeg pogotka, a tada mi je Kolarov poslao fantastičnu loptu preko 30 metara, što je njegova specijalnost i ja sam se namjestio na lijevu nogu i pogodio. Pamtim da Reina nije bio ni blizu da odbrani taj udarac, rekao je Džeko.

Protiv Sampdorije:

"Ovdje morate paziti na sve. Ne smijete biti u ofsajdu, zatim morate vidjeti Pellegrinija koji šalje loptu, protivnika, trčati naprijed i gledati golmana. Sve se to dešava u sekundi. Pellegrini i ja se ponekad posvađamo na terenu. Uvijek mu kažem da mi doda loptu, a kada ne doda to su normalne stvari. Mi smo dobri prijatelji, prava braća. Igramo zajedno nekoliko godina, razgovaramo jedni s drugima i ponekada nam to treba. On je sjajan igrač i sa takvim igračim se lako razumjeti."

Gol protiv Viktorije Plzen:

"Iskren da budem htio sam centrirati. Otišao sam desno, ali je protivnik uklizao. Onda sam se vratio nazad, htio ubaciti, ali bila su samo dva naša igrača. Odlučio sam da šutiram i nije ispalo loše. Igrači Plzena su me gledali i kao da su htjeli reći “kakav si to gol zabio?”. Nisam htio šutirati, ali tako se dogodilo."

Protiv Torina:

"Nikada nije lako igrati protiv Torina. Taj dan je bilo vruće i imali smo u timu nekoliko novih igrača. Kluivert je sjajno ubacio na drugu stativu. Nisam razmišljao da primim loptu, već sam odmah šutirao lijevom nogom. Protivnički igrač je skočio i da je udario loptu glavom, izbio bi je. Sačekao sam njegovu reakciju i zbog toga je gol bio još zahtjevniji. Golovi u zadnjim minutama su i najbolji".

Protiv Chelseaja:

"Svi su rekli da će Roma ispasti iz grupne faze i nastaviti takmičenje u Europa Ligi, a mi smo završili kao prvi ispred Chelseaja i Atletica. Gol je bio prelijep, ali je posebno to što su naši navijači bila odmah iz gola. Tu emociju je nemoguće objasniti. Kada sam zabio gol sve je bilo tu. Lijep gol, navijači, težak protivnik, lijep stadion i Liga Šampiona. Sve u jednom. Također, Courtois je branio, ali ni on nije mogao odbraniti udarac. Kolarov mi uvijek kaže “Nikada ne griješiš sa lijevom nogom, sada si ljevak, a ne dešnjak”. To je najbolji gol u mojoj karijeri. Uhvatiti loptu iz voleja koja leti 40 metara je teško. Centrašut je bio perfektan."

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti