08. 01. 2021 - 18:32
Lulić se nakon tri operacije konačno vratio treninzima EVO KAD...
907
Shares
Lulić se nakon tri operacije konačno vratio treninzima EVO KAD BI MOGAO ZAIGRATI

Lulić se nakon tri operacije konačno vratio treninzima EVO KAD BI MOGAO ZAIGRATI

08. 01. 2021 - 18:32
0
Shares

Bosanskohercegovački nogometaš Senad Lulić odradio je grupni trening sa igračima Lazija, a prema pisanju italijanskih medija uskoro bi se ponovo mogao naći na terenu.
Kapiten Lazija nije igrao od 5. februara 2020. godine. Od tog dana, imao je čak tri operacije lijevog zgloba, a pojedini mediji u Italiji su špekulisali da bi mogao prekinuti karijeru.

Ipak, nakon što je prošao ljekarsku kontrolu prošle sedmice u Švicarskoj, jučer je trenirao samostalno, a već danas se prilključio saigračima na grupnim treninzima.

Njegovo stanje će se pažljivo pratiti, jer veliki je rizik da se preuranjeno vrati, a navodno bi mogao konkurisati već za derbi protiv Rome (15. januara), dok bi u "full" pogonu mogao biti za dvomeč osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna iz Minhena (prva utakmica 23. februara).

Podsjetimo, Lulić nije igrao za reprezentaciju BiH u vrijeme kada je Robert Prosinečki bio selektor Zmajeva, ali se u tim trebao vratiti pod vodstvom Dušana Bajevića i da nije bilo povrede zgloba, gotovo izvjesno bi igrao mečeve baraža za Euro protiv Sjeverne Irske te mečeve u A grupi Lige nacija.

Luliću, koji se pridružio Laziju 2011. godine, ugovor s Nebeskoplavima ističe na kraju sezone. Sa 266 nastupa trenutno je na šestom mjestu vječne liste igrača sa najviše utakmica u dresu Laziala.

 

 

 

(Klix)

Učitaj još novosti