07. 01. 2021 - 10:26
NOVAK NA PIRAMIDAMA LIJEČI TIJELO I PSIHU! Kontroverzni bh....
907
Shares
NOVAK NA PIRAMIDAMA LIJEČI TIJELO I PSIHU! Kontroverzni bh. arheolog otvoreno govorio o prijateljstvu sa Đokovićem!

VISOKO

NOVAK NA PIRAMIDAMA LIJEČI TIJELO I PSIHU! Kontroverzni bh. arheolog otvoreno govorio o prijateljstvu sa Đokovićem!

07. 01. 2021 - 10:26
0
Shares

Tvorac arheološkog parka "Bosanska piramida Sunca", Semir Osmanagić, otkrio je da najbolji teniser sveta Novak Đoković dolazi u Visoko kako bi se odmorio I oporavio poslIJe bolnih poraza i teških trenutaka u životu.

Novak je u godini za nama dva puta posjetio Visoko. Prvi put Novak je s roditeljima otišao u Bosnu nakon napada zbog organizovanja Adria tour-a i preležane korone. Drugi put u Visoko je poveo suprugu Jelenu poslije teškog poraza u finalu Rolan Garosa.

"Novak mi je pisao na Vajber, uredno se predstavio i pitao da li možemo da stupimo u kontakt. Rekao mi je da prati moj rad, da je gledao moje emisije na Historiju, Diskaveriju, Nešenel džiografiku... Došao je na oporavak jer prisustvo visoke koncentracije negativnih jona u tunelima u Visokom povećava kiseonik u krvi, zbog čega smo produktivniji i regenerišemo se. Takođe, eliminišu bakterije, gljivice i viruse, uključujući i koronu. Slobodno možemo reći da on dolazi da se oporavi i psihički i fizički jer mi ne razgovaramo o tenisu. Bio je na večeri kod mene i moje supruge Sabine, opušteno smo razgovarali o mladosti, tinejdžerskim danima... Vjerujem da će nas uskoro opet posjetiti", kaže za "Informer" Osmanagić.

2350427-sss-ff

FOTO: PRINTCSREEN

Ovaj kontroverzni arheolog ne krije da je oduševljen znanjem koje posjeduje Srbin.

"Kod Novaka boravak u Visokom i bolje djeluje jer je duhovan čovjek i stalno meditira. On je genije. Vidio sam njegovu širinu duha, obrazovanost, koliko je pismen... Uči o Nikoli Tesli, drevnim civilizacijama... Kada čitate knjige, naučite da pričate bez poštapalica, imate širok fond riječi. Novak ne zastajkuje kada govori, a mnogo drugih sportista ne zna da se izrazi. Vidim i da me razumije šta pričam, a kada razgovaram s nekim drugim sportistima, moram da uprostim", iskren je Osmanagić.

Učitaj još novosti