30. 12. 2020 - 15:59
Trener Barcelone opet govorio o zaslugama: Oprostio se već od ...
907
Shares
Trener Barcelone opet govorio o zaslugama: Oprostio se već od  titule prvaka

Trener Barcelone opet govorio o zaslugama: Oprostio se već od titule prvaka

30. 12. 2020 - 15:59
0
Shares

Trener Barcelone Ronald Koeman nakon iznenađujućeg remija s Eibarom na Nou Campu otvoreno je priznao da će ovaj katalonski klub teško doći do titule prvaka u ovoj sezoni, iako je još rana faza prvenstva u La Ligi.

Barcelona je bila potpuni favorit protiv Eibara na svom terenu, no bez Lionela Messija ovaj tim je uspio osvojiti samo jedan bod i na kraju ostati na razočaravajućoj šestoj poziciji.

screenshot-26

Koeman je nakon meča rekao da su njegovi igrači uradili sve što je bilo potrebno za pobjedu, da su zaslužili osvajanje tri boda, ali da nisu imali sreće.

"Zaslužili smo pobjedu, uradili smo sve što je trebalo... Eibar je imao samo jedan udarac u okvir gola, mi smo stvarali šanse, nismo iskoristili penal i onda smo napravili grešku u odbrani. Ovo nam se desilo već mnogo puta, stvarali smo šanse ali ih jednostavno nismo pretvorili u gol", rekao je Koeman nakon meča.

Nakon toga, rekao je da će Barcelona teško, gotovo nemoguće, doći do titule u ovoj sezoni rekavši kako je zaostatak za Atletico Madridom već sada ogroman.

"Igrali smo s mladim igračima, bilo ih je pet ili šest u timu, ali bilo je i iskusnih igrača. Nedostajao nam je Messi, on je igrač koji pravi razliku. Ako govorimo realno, osvajanje titule je teško. U nogometu ništa nije nemoguće, ali svjesni smo razlike. Atletico Madrid je veoma dobar i snažan tim, primili su malo pogodaka i pokazali kvalitet", rekao je Koeman.

Barcelona je trenutno na razočaravajućoj šestoj poziciji na tabeli sa samo 25 osvojenih bodova iz 15 utakmica, sedam manje od Atletico Madrida koji ima i dvije utakmice manje.

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti