29. 12. 2020 - 14:57
Sofrenić o plati novog selektora BiH: Oni su svugdje dobro plaćeni
907
Shares
Sofrenić o plati novog selektora BiH: Oni su svugdje dobro plaćeni

Sofrenić o plati novog selektora BiH: Oni su svugdje dobro plaćeni

29. 12. 2020 - 14:57
0
Shares

Fudbalska reprezentacija BiH danas nije dobibla selektora, a Milorad Sofrenić je govorio  o tome kako je tekao današnji sastanak Izvršnog odbora NFSBiH.

screenshot-8

"Prije sjednice Izvršnog odbora imali smo sastanak Komisije za izbor selektora, koja je pregledala izvještaj Stručne komisije (Emir Spahić i Zvjezdan Misimović). Dobili smo ga u toku dana i raspravljali smo o njemu. Zaključak je da 4. januara zasjeda Izvršni odbor i donese odluku. U međuvremenu će Komisija za izbor selektora usaglasiti svoje stavove i izaći pred Izvršni odbor samo s jednim kandidatom", rekao je Sofrenić.

Komisija za izbor selektora koju čine Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Ivan Beus i Sofrenić materijale od Stručne komisije je dobila u toku dana.

"Zaključak je da sjednemo još jednom na miru i do 4. januara da usaglasimo sve stavove i izađemo tako pred Izvršni odbor. Iako je bio prijedlog da se ide s dva ili više kandidata, odlučeno je da se ide s jednim kandidatom, odnosno da nas pet najodgovornijih na sebe preuzme odgovornost", pojasnio je.

Objasnio je koji su treneri u opticaju.

"U opticaju je više kandidata. Petev, Barbarez, Musemić, Osim... Ima 7-8 kandidata s kojima je obavljen razgovor. Imat ćemo priliku da izvještaje na miru iščitamo i iznesemo jedan prijedlog pred Izvršni odbor. Plan je da ne bude dodatnih odugovlačenja i da 4. januara dobijemo selektora. Bilo je još prijedloga, ali neki treneri nisu bili zainteresovani pa ih ne želim spominjati. Bilo je razgovora i s eminentnijim trenernima, ali uglavnom su nas odbijali. Zahvalili su nam se na pozivu pa smo sveli spisak na ove s kojima smo mogli uspostaviti relacije. Vjerovatno je razlog finansijske prirode. Selektor je svugdje dobro plaćen, osim na prostoru bivše Jugoslavije, izuzev možda Hrvatske. Nemamo veću mogućnost od one što su imali prethodni selektori, a to je mjesečna plata od 15.000-20.000 eura", rekao je Sofrenić za kraj.

Učitaj još novosti