27. 12. 2020 - 11:56
Dok čeka Messija: Pochettinov PSG djeluje IMPRESIVNO, konačno...
907
Shares
Dok čeka Messija: Pochettinov PSG djeluje IMPRESIVNO, konačno idu po LIGU PRVAKA uz ove DVIJE IGRAČINE (GRAFIKA)

FRANCUSKA

Dok čeka Messija: Pochettinov PSG djeluje IMPRESIVNO, konačno idu po LIGU PRVAKA uz ove DVIJE IGRAČINE (GRAFIKA)

Germanijak.hr
27. 12. 2020 - 11:56
0
Shares

Trenerska smjena u PSG-u još nije službeno potvrđena, ali javna tajna je kako će na klupu pariškog giganta sjesti bivši šef Tottenhama Argentinac Mauricio Pochettino. Eminentni transferni stručnjaci još prije dva dana najavili su kako je njegovo imenovanje samo pitanje vremena, preciznije pitanje detalja u ugovoru, a kad se oni dogovore Poch će parafirati trogodišnji ugovor s PSG-om.

Tim danom i službeno će započeti njegova era na klupi francuskog prvaka, a strani mediji već se zabavljaju izgledom njegove varijante PSG-ove momčadi. Očekuje se kako će već kroz koji dan započeti sa slaganjem momčadi, a za početak će se okrenuti vatrogasnim rješenjima, dok bi na ljeto trebao odraditi glavni posao...

No, najprije će se morati pohrvati sa zimskim prijelaznim rokom, a u siječanjskom Mercatu osobito su mu zanimljiva dva imena, oba su se i ranije spominjala u kontekstu dolaska u PSG i oba su nekoć blistali u Pochettinovim sustavu.

Riječ je o bivšim zvijezdama njegovog Tottenhama, Christianu Eriksenu i Deleu Alliju, koji su obojica u nemilosti kod svojih sadašnjih šefova, Danac čami na klupi u Interu, a Englez se svađa s Joseom Mourinhom i pitanje je vremena kad će napustiti klub.

Le Parisien tvrdi kako će Argentinac okrenuti njihove brojeve čim potpiše ugovor i krenuti u akciju. Eriksena će dobiti puno lakše, jer ga je Conte već prekrižio i stavio u siječanjski izlog...

„Da, Eriksen je na transfer listi,“ potvrdio je Conteov prvi suradnik Beppe Marotta talijanskim medijima, a njegov odlazak u PSG je prilično izvjestan jer jedino oni među zainteresiranim klubovima trenutačno mogu priuštiti njegovu plaću. A ona je vrlo visoka. Poslije one Lukakuove najviša u Interu – čak 7.500.000 eura na godinu.

Postoje dva modela otkupa, prvi je da ga PSG posudi pa otplati na koncu sezone, a drugi je igračka trampa. Conte je već odabrao koga bi želio preseliti iz Grada svjetlosti u modnu prijestolnicu, no čeka se Pochettino i njegova procjena je li mu potreban. Riječ je o njegovom sunarodnjaku Leandru Paredesu, kojeg bi talijanski strateg rado dodao svom beskrajnom popisu zadnjih veznih, no treba pričekati i vidjeti što o svemu tome misli Pochettino, odnosno je li ga se spreman odreći.

Delle Ali bit će nešto teži zahvat, jer koliko god ga Mourinho ne voli i rijetko koristi u zadnje vrijeme, toliko ne bi mogao podnijeti da ovaj nekamo ode i proigra. PSG je davno krenuo u ofenzivu, pokušao ga je posuditi pri kraju ljetnog Mercata, a još od listopada je u kontaktu s njegovim zastupnicima. U Tottenhamu je tek drugi ili čak treći izbor na svojoj poziciji te ako želi na Euro, ponovno ujedinjenje sa starim šefom čini se kao najbolji izbor za njega.

Prvu posudbu predsjednik Spursa Daniel Levy je blokirao, a BBC piše kako će PSG pokušati ponovo sljedeći mjesec. Model će biti sličan kao u Icardijevom slučaju, skupa posudba pa skupa odšteta. Pojedini mediji prenose glasinu kako će tih pola sezone PSG morati platiti čak 4.500.000 eura pa se tek onda iskrcati za odštetu, no to je zasad samo glasina.

No, to će biti samo estetske korekcije za početak. Pravi plan katarskog gazde, zbog kojeg je uopće i odabrao dovesti Pochettina, jest dovođenje Lionela Messija po isteku ugovora u Barceloni. Taj su posao ostavili na ljeto pa zato neće previše trošiti.

Leo je u odličnim odnosima sa svojim sunarodnjakom, a nekoć su se šalili kako će se na kraju karijere naći u Newell's Old Boysima, no uspije li šeikov plan na ljeto, to bi se moglo dogoditi u PSG-u...

Učitaj još novosti