24. 12. 2020 - 15:35
"DŽOKER" OSTAO BEZ MASKE! Ovo lice Nikole Jokića GOVORI SVE,...
907
Shares

"DŽOKER" OSTAO BEZ MASKE! Ovo lice Nikole Jokića GOVORI SVE, pokušao je da objasni svoju grešku i SUKOB sa saigračima

24. 12. 2020 - 15:35
0
Shares

Na otvaranju nove sezone, košarkaši Denvera su poslije drame poraženi od Sakramenta (124:122), a jedan od ključnih detalja s tog meča bio je onaj, kada je Nikola Jokić izgubio loptu na šest sekundi do kraja produžetka i omogućio Kingsima, da iz narednog napada i poena iz "odbojke" Hilda, dođu do pobjede.

Ovaj potez je jednim dijelom bacio mrlju na odličnu partiju srpskog reprezentativca, koji je nanizao 29 poena, i na to dodao 15 skokova i 14 asistencija uz tri blokade.

Naravno, nakon utakmice nije mogao da bude zadovoljan svojim posljednjim kontaktom sa loptom, iako je do tada došao do 42. tripl-dabla u NBA ligi.

Srpski as smatra da je Denver morao da odreaguje znatno ranije i završi sav posao, te da je presudna za dalji tok utakmice bila loše odigrana treća četvrtina njega i njegovih saigrača.

- Previše smo se opustili. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, a onda smo mislili da će biti lako. Međutim, oni su istrčali sa dosta energije, bili su agresivni i preuzeli tempo. Mi smo uspjeli da im odgovorimo u posljednjih 12 minuta, ali je treća četvrtina definitivno bila presudna - kazao je srpski košarkaš.

34d9a51c123c3b69026add0ee500a384-crop-exact

Naravno, nije želio da se pretjerano "hvali" novim tripl-dablom.

- Samo sam igrao svoju igru. Gledao sam da nađem svoje saigrače, kako to inače radim. Nekad sam dobar, nekad loš. Zavisi od večeri. Već dugo igram sa Milsapom. On zna kako se to radi. Možda nekada nije lako, ali tajming svega što on radi je veoma dobar i to olakšava stvar - dodao je Jokić.

Srbin je pokušao da objasni šta se desilo u posljednjih 6 sekundi.

- Oni su pokušali da igraju zonu u našem posljednjem napadu, dodavanje je trebalo da ide preko Barnsa. Međutim, oni su iskopali loptu iz ruku i Badi Hild je samo uspio da je ubaci u koš - zaključio je centar Nagetsa.

I njegov trener Majkl Meloun smatra da je Denver izgubio meč sa Sakramentom zbog loše igre u trećem periodu

- Prva utakmica, težak poraz... Mislim da je odbrana bila dobra za početak. Utakmicu smo izgubili u trećoj četvrtini, oni su je dobili sa 36:24. Mislim da je za naš uspjeh oduvijek od velikog značaja bilo kako ćemo skakati. Imali smo svega osam naspram njihovih 17 ofanzivnih skokova, to nije način kako ćemo dobijati utakmice - rekao je Meloun, a onda se osvrnuo na situaciju kada je Jokić izgubio loptu:

- Izgledalo je kao da je bilo kontakta. Ipak, sudije su imale bolji uvid, siguran sam u to!

Trener Nagetsa smatra da je njegova ekipa morala da ostvari bolji rezultatl.

- Imali smo šanse da pobijedimo, koštalo nas je svega nekoliko grešaka, izgubljenih lopti, ali ne mislim da nam je nedostajalo agresivnosti. Mislim da se radi prije o tome da nismo uspeli da to prenesemo iz 48 minuta igre u produžetak - poručio je Meloun.

Narednu utakmicu Denver igra u subotu (4.30) protiv Los Anđeles Klipersa.

Učitaj još novosti