24. 12. 2020 - 15:22
Oglasila se Ćamila Mičijević, evo zašto je napustila Bosnu i...
907
Shares
Oglasila se Ćamila Mičijević, evo zašto je napustila Bosnu i Hercegovinu: Odgovor sve iznenadio, Hrvatska je...

Oglasila se Ćamila Mičijević, evo zašto je napustila Bosnu i Hercegovinu: Odgovor sve iznenadio, Hrvatska je...

24. 12. 2020 - 15:22
0
Shares

Ćamila Mičijević oduševila je hrvatsku sportsku javnost. Vratila se iz Danske s bronzom oko vrata i kao najbolji strijelac Hrvatske na Evropskom prvenstvu.

Ćamila Mičijević oduševila je hrvatsku sportsku javnost. Vratila se iz Danske s bronzom oko vrata i kao najbolji strijelac Hrvatske na Evropskom prvenstvu, a uz to je pokupila i mnoštvo simpatija jer je još niko nije uspio vidjeti neraspoloženu.
 
I doista, kako bi se ukazala u kadru, Ćamila bi redom osvajala svojom vedrinom, a sada je poneki detalj o njoj otkrio i njezin otac, Mujo Mičijević.

– Bilo je u njenoj karijeri i teških razdoblja. Jedno vrijeme sam je čak nagovarao da se ostavi igranja, međutim ona je zapela i na kraju joj se isplatilo. Pratim je redovno i idem na utakmice reprezentacije. Bio sam i u Mađarskoj dok je tamo igrala, ali još nisam uspio otići Francusku i pogledati je u dresu Metza.

Mi smo uz nju bili i kada je bila najlošija, a uz nju smo i sada kada je najbolja. Ako Bog da bit će i dalje najbolja ne bude li nekakvih neplaniranih povreda kazao je u razgovoru za portal Hercegovina.info Mujo Mičijević.

Otac izvanreden igračice priznao je i da se pojedini pitaju zašto nastupa za Hrvatsku.

– Ćamila nije ničija, Ćamila je samo svoja. Ona je sve izborila. Ima tu sada nekih pitanja zašto Hrvatska, a ne BiH reprezentacija, ali da bi se nešto pisalo i komentarisalo, najprije nešto treba i znati. A najprije treba znati da BiH nema žensku rukometnu reprezentaciju, a i da nije tako, Ćamila treba igrati gdje to želi i gdje se najbolje osjeća, kazao je otac.

Podsjetimo, među svim našim rukometašicama Ćamila iza sebe ima možda i najpotresniju priču.

Naime, roditelji su izbjegli iz Mostara u Njemačku kada je počeo rat. Kada se situacija smirila, porodica se vratila i Ćamila je počela trenirati rukomet u tamošnjim klubovima.

– Zašto sam otišla iz Bosne i Hercegovine? Odgovor je jednostavan, zbog uslova. U Hrvatskoj su nudili sve što treba za razvoj mlade igračice.

Željela sam igrati na evropskim i svjetskim prvenstvima, na Olimpijskim igrama, a Hrvatska mi je to nudila – istakla je prije nekoliko dana Ćamila u razgovoru za Večernji list.

Učitaj još novosti