21. 12. 2020 - 21:55
Novak Đoković napustio Vijeće tenisera ATP: Ovo je razlog
907
Shares
Novak Đoković napustio Vijeće tenisera ATP: Ovo je razlog

Novak Đoković napustio Vijeće tenisera ATP: Ovo je razlog

21. 12. 2020 - 21:55
0
Shares

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, obavijestio je putem svog Instagram profila javnost da neće moći da se kandiduje za Vijeće ATP, iako ima veliku podršku drugih tenisera.

screenshot-39

- Želio bih da podijelim s vama novosti u vezi sa mojom nominacijom za sljedeće izbore za ATP Vijeće igrača. Prije svega, želio bih da kažem da mi je, kao i uvijek, velika čast što imam kontinuiranu podršku i povjerenje u igračima koji su me ponovo nominovali da u Vijeću služim našim zajedničkim interesima. Moja prva reakcija bila je da prihvatim nominaciju i da, ukoliko budem izabran, dam sve od sebe da zaštitim interese igrača.

Ipak, samo nekoliko dana nakon moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me stavlja u nezgodnu poziciju. Prema novom pravilu, svi igrači koji su članovi novoformirane Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) ili bilo kog udruženja koji imaju ‘sukob interesa’ ne mogu da budu birani u Vijeće igrača. Kao što znate, ja sam dio PTPA, organizacije koja je osnovana nedavno bez bilo kakve namjere da bude u konfliktu sa ATP. PTPA tek treba da bude u potpunosti struktuirana i njena dugoročna vizija tek treba da bude detaljno ustanovljena. Iako PTPA nema nikakvu namjeru da se bori protiv ATP nejasno je kako će ATP u budućnosti gledati na nju.

Nažalost, u skladu sa najnovijim razvojem situacije osjećam da je neophodno da svoje ime skinem sa liste kandidata. Ne želim da stvaram bilo kakve nejasnoće i konflikte u Vijeću igrača i izborima. Radim to sa žaljenjem i teškog srca. Kao i uvijek, veoma sam strastven kada je u pitanju zastupanje stavova pred Vijećem. Iskreno verujem da postoji put koji bi umnogome popravio živote mnogih igrača, posebno onih nižerangiranih i koji bi mogao da ima snažan pozitivan utjecaj na tenis u cijelini. Uvjeren sam da PTPA to može da postigne u skoroj budućnosti.

Prije nego što zaključim ovo saopćenje želim da izrazim svoje uvjerenje da je izuzetno važno da ne ulazimo u bilo kakve konflikte jer je to u interesu našeg sporta. Nadam se da će se to u budućnosti odnositi na sve organizacije igrača i na sve nivoe organizacije ATP-a.

Svima vam želim uspješnu i dobru 2021. godinu, stoji u saopštenju.

Učitaj još novosti