20. 12. 2020 - 19:14
Uoči sjednice IO NSBiH: Još nisu obavljeni svi razgovori, čeka...
907
Shares
Uoči sjednice IO NSBiH: Još nisu obavljeni svi razgovori, čeka se izvještaj komisije

Uoči sjednice IO NSBiH: Još nisu obavljeni svi razgovori, čeka se izvještaj komisije

20. 12. 2020 - 19:14
0
Shares

Na predstojećoj sjednici Izvršnog odobora Nogometnog saveza BiH koja će se održati u utorak, jedna od tema (iako nije među tačakma dnevnog reda) mogla bi biti i ona o izvještaju komisije za izbor selektora A reprezentacije, saznaju Sportske.ba.

Pored pet članova Izvršnog odbora, članovi komisije su Emir Spahić i Zvjezdan Misimović. Upravo će bivši reprezentativci obavili razgovore s trenerima koji su potencijalni kandidati za Bajevićevog nasljednika za kormilom bh. nacionalnog tima.

Članovi nogometne vlade očekuju informacije o dosadašnjim aktivnostima u procesu izbora selektora.

Naš izvor iz Izvršnog odbora tvrdi da neće biti konačne odluke o selektoru, s obzirom na to da Spahić i Misimović nisu obavili sve predviđene razgovore sa potencijalnim kandidatima. Podsjećamo da su obavljeni sastanci sa Ivaylom Petevom, Sergejom Barbarezom, Sergejom Jakirovićem, Amarom Osimom i Husrefom Musemićem.

Navodno je bilo i telefonskih kontakata sa Mehom Kodrom, a elektronskom poštom na adresu Saveza stigla je i kandidatura Ermina Šiljka, te određenih menadžerskih agencija koji su ponudili Aljošu Asanovića, Slavoljuba Muslina i Milovana Rajevca. Saznajemo da su pojedini članovi Izvršnog odbora predlagali da se obave razgovori i sa bivšim selektorima Safetom Sušićem i Farukom Hadžibegićem, te sa trenerima iz Bajevićevog stručnog štaba, Rusmirom Cvikom, Adnanom Ćustovićem i Slavenom Musom. Savez se ne želi prebrzo odreći njihovih kvaliteta, znanja i iskustva.

Da li će se i kada obaviti ovi razgovori, nije poznato. Zvaničnih informacija iz Saveza nema. Izbjegava se u zvaničnim izjavama licitiranja imenima. Navodno će Izvršni odbor podržati onog kandidata za selektora koji bude prijedlog komisije, od koje se očekuje da iznese jasne argumente i obrazloženje zašto je trener iza kojeg budu stali idealan za BiH. Od Spahića i Misimovića se očekuje argumentovano objašnjenje zašto je njihov prijedlog najbolji, ali i pojašnjenje zbog čega su kao moguće opcije eliminisani treneri o kojima se razgovaralo na Izvršnom odbor, gdje su ih pojedini članovi predlagali kao moguća rješenja za klupu naše reprezentacije.

Učitaj još novosti