18. 12. 2020 - 11:46
Evo kako su glasala tri najbolja igrača današnjice: Ronaldo...
907
Shares
Evo kako su glasala tri najbolja igrača današnjice: Ronaldo ispao GOSPODIN, a Messi i Lewandowski..

Evo kako su glasala tri najbolja igrača današnjice: Ronaldo ispao GOSPODIN, a Messi i Lewandowski..

18. 12. 2020 - 11:46
0
Shares

Možda i najzanimljivije bilo je kako su glasove dijelili pobjednik Lewandowski, odnosno njegovi pratitelji, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Poljski reprezentativac i napadač Bayerna Robert Lewandowski (32) proglašen je najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunaodne nogometne federacije (FIFA).

Glasali su selektori i kapiteni reprezentacija, novinari, te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Svečana dodjela nagrada održana je kao virtualni događaj iz doma FIFA-e u Zurichu, a program su vodili ugledna engleska sportska novinarka Reshmin Chowdhury, te legendarni nizozemski nogometaš Ruud Gullit.

Iako su mu konkurenti bila dvojica najboljih igrača 21. vijeka, poljski napadač je sasvim zasluženo slavio. Lewandowski je s Bavarcima osvojio praktički sve i bio najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka.
 
Možda i najzanimljivije bilo je kako su glasove dijelili pobjednik Lewandowski, odnosno njegovi pratitelji, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Sva trojica su učestvovali u anketi jer kapiteni su svojih reprezentacija.

I tek je Ronaldo dao glasove obojici suparnika. Kapiten Portugala je maksimalnih pet bodova dao Lewandowskom, tri Messiju, a jedan Kylianu Mbappeu. Messi je pak ‘zaboravio’ Ronalda. Pet bodova dao je Neymaru, tri Mbappeu, a jedan Lewandowskom. Kapiten poljske reprezentacije i pobjednik nije glasao ni za jednog od konkurenata.

Lewandowski je dao pet bodova Thiagu Alcantari, tri Neymaru, a jedan Kevinu de Bruyneu.

Učitaj još novosti