11. 12. 2020 - 07:50
BH Fanaticosi žestoko reagovali na nepravdu koja je učinjena...
907
Shares
BH Fanaticosi žestoko reagovali na nepravdu koja je učinjena Ivici Osimu: Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje!

BH Fanaticosi žestoko reagovali na nepravdu koja je učinjena Ivici Osimu: Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje!

11. 12. 2020 - 07:50
0
Shares

Navijačka skupina BHFanaticos žestoko je reagovala na nepravdu koja je učinjena Ivici Osimu.

Podsjetimo, nove promjene u Statutu Nogometnog saveza BiH liče na one od prije 10-ak godina kada smo bili suspendovani od strane UEFA-e i FIFA-e.

Izmjenama u Statutu date su veće ovlasti počasnom predsjedniku. Naš savez ima dva počasna predsjednika, to su Ivica Osim i Elvedin Begić.

Nevjerovatna je odluka da kandidati za članove organa i tijela na dan imenovanja u organe i tijela NS/FS BiH ne mogu biti stariji od 75 godina čime su Osimu zatvoreni svi putevi za članstvo u bilo kojem tijelu Fudbalskog saveza BiH, tako da će Elvedin Begić automatski postati član Odbora za savjetovanje i posredovanje.

Zbog sramotne odluke na štetu Osima oglasili su se Fanaticosi koji nisu zaboravili da nas je upravo taj Osim spasio 2011. godine kada smo bili na rubu eliminacije iz svih FIFA-inih i UEFA-inih takmičenja.

Njihovo saopštenje prenosimo vam u cjelosti:

“Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje!

A mi nismo od jučer!

Ivica Osim je i prezime koje je dovoljno samo izgovoriti, a to će automatski donijeti salvu pohvala i aplauza širom svijeta. Po svakoj logici, najveće počasti bi trebale dolaziti iz njegove rodne Bosne i Hercegovine, ali ne – najveće počasti dolaze iz drugih zemalja svijeta, iz dalekog Japana, iz Austrije i mnogih drugih. Sve to zbog njegove karijere, njegovog znanja, njegovog karaktera. Orden Izlazećeg Sunca dobijen od strane japanske vlade dovoljno govori. Dovoljno govori i ulica u Grazu koja nosi njegovo ime. Najviše govori njegovo historijsko obraćanje medijima u jeku agresorskih napada na Sarajevo. Mala smo država sa puno heroja i još više izdajnika. Nisu cijenjeni dovoljno i na ovaj način će se potrošiti. Za kraj, nikada ne otpisujte pobjednike – uvijek su tu i neće odustati do posljednjeg daha!”.

 

Učitaj još novosti