10. 12. 2020 - 14:13
Najveći europski hit pred raspadom: Iličić i Gomez napravili...
907
Shares
Najveći europski hit pred raspadom: Iličić i Gomez napravili haos u svlačionici

Najveći europski hit pred raspadom: Iličić i Gomez napravili haos u svlačionici

10. 12. 2020 - 14:13
0
Shares

ATALANTA je i drugu sezonu zaredom uspjela proći skupinu Lige prvaka. Ponovno je bilo drame u zadnjem kolu, ovaj put kod Ajaxa u Amsterdamu gdje igrači Gian Piera Gasperinija nisu smjeli izgubiti.

Na kraju su pobijedili 1:0 golom Kolumbijca Luisa Muriela iz 85. minute i kao drugoplasirani, iza Liverpoola, ugrabili mjesto u osmini finala.

Međutim, Atalanta ove sezone ne sliči na onu momčad koja od prije nekoliko mjeseci. Tada je klub bio u borbi za vrh talijanskog i europskog nogometa te nadigravao velikane dinamičnim i napadačkim nogometom.

Velika svađa trenera i kapetana

Ni ove sezone rezultati nisu razočaravajući jer od Atalante nitko ne očekuje borbu za trofeje, ali pad u igri i rezultatima se osjeti pa otud i napetosti u svlačionici. Dea je tek deveta u Serie A s utakmicom manje od ostatka konkurencije uz 12 bodova zaostatka za Milanom. Fokus je odmah prebačen na Ligu prvaka.

Prema pisanju talijanskih medija, uoči jučerašnje utakmice odnosi su postali napeti 1. prosinca kada je Atalanta kiksala protiv otpisanog danskog Midtjyllanda u petom kolu Lige prvaka (1:1). Tada je trener Gasperini na poluvremenu izvadio kapetana Alejandra Papua Gomeza i uveo Slovenca Josipa Iličića, što se Argentincu nikako nije svidjelo.

Nastala je velika svađa, neki pišu i o spriječenoj tučnjavi na relaciji Gomez - Gasperini, a između njih stao je baš Iličić.

Iličić stao na Gomezovu stranu

Slovenac je otvoreno stao na stranu Gomeza i okrenuo leđa treneru, što je ovog nagnalo da odmah ponudi ostavku predsjedniku Luci Percassiju. Uprava je to istog trena odbacila i Atalanta je u lošem ozračju otputovala u Nizozemsku, gdje je ipak uspjela izvući veliki rezultat.

"Svađe i rasprave su dio svakodnevnog života", rekao je Percassi za Sky nakon Ajaxa pa dodao:

"Gasperini i Gomez ostaju. Trudimo se dati sve od sebe i bitan je samo teren. Ove godine smo proživjeli nevjerojatne emocije i ova utakmica je dokaz da smo napravili povijesni rezultat."

Novinar Eurosporta Siavoush Fallahi piše da će Gasperini prekrižiti Gomeza i Iličića, posebno Slovenca s kojim je, smatra se, skroz završio.

Gomeza je pak Gasperini protiv Ajaxa poslao na teren zbog dobrobiti kluba jer je prolaz bio jedino što je važno u cijeloj situaciji.

Gasperini bi mogao napustiti klub u siječnju ili lipnju, iako gazda kluba tvrdi drugačije. U slučaju odlaska trenera, tada cijeli Atalantin projekt dolazi u pitanje jer je njegovim dolaskom 2016. započeo veliki rast kluba iz Bergama koji se od kandidata za ispadanje pretvorio u momčad koja se tuče za europske pozicije.

(Index.hr)

Učitaj još novosti