04. 12. 2020 - 14:54
Tuka: Konkurencija nikada nije bila jača, svake godine se...
907
Shares
Tuka: Konkurencija nikada nije bila jača, svake godine se pojavi neko novo ime

Tuka: Konkurencija nikada nije bila jača, svake godine se pojavi neko novo ime

04. 12. 2020 - 14:54
0
Shares

Najuspješniji bh. atčletičar Amel Tuka govorio je za Impera TV. Tuka se dotakao uslova za utrke u vrijeme COVID 19, govorio je o odgođenim Olimpijskim igrama, svojim ciljevima, atletici u BiH…

– Odgađanje Olimpijskih igara poremetilo je planove svih nas. Svi znamo da su Olimpijske igre najvažnije takmičenje i borimo se da se što bolje spremimo i damo svoj maksimum da predstavimo sebe, svoju zemlju. Sa druge strane, nikad se ne zna zašto je nešto dobro. Sve se dešava sa razlogom. Volim reći da mi i jesmo vrhunski sportisti što se prilagođavamo svim uslovima. Kada je došla informacija do mene, bio sam u nekom čudu, zar je to moguće, a na drugi klik, mislim da je sa razlogom odgođeno jer najvažniji su ljudski životi, zdravlje sportista, svih ljudi koji bi došli da uživo to gledaju, smatra Tuka.

– Konkurencija nikada nije bila jača. Sport se iz godine u godinu sve više razvija. Svake godine se pojavi novo ime, vrhunski trkač, što je dobro za sve nas jer onda i mi dajemo dodatni gas da pratimo to kako bi bili na vrhunskom nivou. Konkurencija je uvijek dobrodošla jer izvuče maksimum od nas, govori naš najbolji atletičar.

Pogledajte kompletan video…

Učitaj još novosti