04. 12. 2020 - 07:52
Džeko sinoć postigao sjajan gol, Roma nakon preokreta...
907
Shares
Džeko sinoć postigao sjajan gol, Roma nakon preokreta pobijedila Young Boys

Džeko sinoć postigao sjajan gol, Roma nakon preokreta pobijedila Young Boys

04. 12. 2020 - 07:52
0
Shares

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Young Boys nakon preokreta sa 3:1, a jedan od golova za rimski klub zabio je i Edin Džeko.

Roma je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto i plasman u nokaut fazu Evropske lige. Ipak, nije baš sve tako idealno počelo za Romu u ovom meču.

Young Boys je uspio da povede sa 1:0 u 34. minuti utakmice kada je pogodak postigao Nsame. Ipak, do kraja prvog poluvremena Roma je poravnala na 1:1. Pedro je asistirao, a mrežu gostiju zatresao je Mayoral.

U drugom poluvremenu Roma stiže do preokreta. Spektakularan gol za 2:1 postigao je mladi Calafiori u 59. minuti kojim je oduševio navijače Rome.

Edin Džeko je u igru ušao u 60. minuti i stavio je tačku na ovaj susret. Bh. napadač je u 81. minuti sjajno pogodio za konačnih 3:1 i pokazao da se lagano vraća u formu nakon što se oporavio od koronavirusa.

Roma je prva u grupi sa 13 bodova, dok Young Boys ima sedam. Cluj slijedi s pet, a CSKA iz Sofije je poslijedni s dva boda. Cluj i CSKA su večeras odigrali meč bez golova.

Veoma zanimljivo bilo je i u grupi C gdje su sjajan meč odigrali Nica i Leverkusen. Na kraju su gosti iz Njemačke slavili sa 3:2 i osigurali mjesto u nokaut faziu.

U istoj grupi Slavia je pobijedila Hapoel bez problema sa 3:0. Slavia i Leverkusen imaju po 12 bodova i bore se za prvo mjesto, dok su Nica i Hapoel već otpisani jer imaju po tri boda.

null

null

 

Učitaj još novosti