03. 12. 2020 - 21:32
SPEKTAKL O KOJEM ĆE SE DUGO PRIČATI: Celtic je poveo sa dva...
907
Shares
SPEKTAKL O KOJEM ĆE SE DUGO PRIČATI: Celtic je poveo sa dva gola, a onda je Calhanoglu senzacionalnim

SPEKTAKL O KOJEM ĆE SE DUGO PRIČATI: Celtic je poveo sa dva gola, a onda je Calhanoglu senzacionalnim "slobodnjakom" POKRENUO LAVINU (VIDEO)

03. 12. 2020 - 21:32
0
Shares

Fudbaleri Milana večeras su na svom terenu nakon preokreta pobijedili Celtic sa 4:2 u meču petog kola grupne faze Evropske lige.

Celtic je odlično otvorio utakmicu i već u osmoj minuti poveo sa 1:0. Krunić je napravio veliku grešku ispred šesnaesterca koju je iskoristio Rogić i pogodio za vodstvo škotskog kluba.

Samo šest minuta kasnije Celtic je zabio i drugi pogodak. Christie je asistirao, a ovaj put mrežu Donnarumme trese Edouard za 0:2.

Međutim, Milan je uspio ekspresno da poravna na 2:2. Rossonere je u igru vratio Calhanoglu koji je sjajno pogodio iz slobodnjaka za 1:2. Samo dvije minute kasnije na semaforu je bilo 2:2, a strijelac je bio Castillejo.

U nastavku meča Milan je došao do potpunog preokreta. Domaći su već u 50. minuti poveli sa 3:2 kada je Hauge savladao gostujućeg golmana. Konačnih 4:2 u samom finišu utakmice postavio je Brahim Diaz.
 
U istoj grupi večeras su igrali Lille i Sparta, a francuski tim je pobijedio sa 2:1 i tako zadržao prvo mjesto u grupi.

Lille je prvi sa 11 bodova, a Milan drugi s deset i ovi klubovi su osigurali mjesto u nokaut fau. Slijedi Sparta sa šest, te Celtic s jednim bodom.

Veliko iznenađenje večeras je napravila Zorya koja je na svom terenu pobijedila Leicester sa 1:0. Junak je bio Sayyadmanesh koji je u 84. minuti postigao jedini pogodak na meču.

U grupi G još su igrali AEK i Braga, a gosti su pobijedili sa 4:2. Leicester i Braga imaju po deset bodova i osigurali su plasman dalje, a Zorya i AEK Se opraštaju od Evrope za ovu sezonu.

Učitaj još novosti