03. 12. 2020 - 11:21
Legenda tvrdi: Mike Tyson bi mogao pobijediti svjetske šampione
907
Shares
Legenda tvrdi: Mike Tyson bi mogao pobijediti svjetske šampione

Legenda tvrdi: Mike Tyson bi mogao pobijediti svjetske šampione

03. 12. 2020 - 11:21
0
Shares

Mike Tyson vratio se prošle sedmice u ring u egzibicionom meču protiv Royja Jonesa.

Legendarni bokser bio je zaista sjajan. Izgledao je fenomenalno za jednog 54-godišnjaka, a još jedan čuveni majstor iz ringa George Foreman smatra da bi Mike mogao postati najstariji šampion svijeta ikad.

Foreman sa 45 godina drži rekord kao najstariji šampion svijeta. Međutim, uvjeren je da bi ga Tyson mogao skinuti sa trona i da bi mogao pobijediti današnje bokserske zvijezde.

"Ako bi ostao u ovakvoj formi i ako bi imao još malo više vremena za priprema, te ako mu se poklope neke druge stvari, mogao bi se boriti za titulu prvaka svijeta", rekao je Foreman za USA Today i nastavio je:

"Tyson je izgledao fenomenalno i mogao bi pobijediti aktuelnog šampiona", istakao je legendarni bokser aludirajući na Tysona Furyja i Anthonyja Joshuu.

Nije se tu zaustavio Foreman...

"Roy Jones je koristio sve moguće vještine da bi izbjegao nokaut. Nisam mogao vjerovati šta vidim, nije ovo bila samo egzibicija. Samo zamislite da je Tyson bio aktivan u prethodne dvije godine. Lagano bi bio šampion svijeta sa 54 ili 55 godina", istakao je Foreman.

Foreman je karijeru završio 1997. godine sa gotovo 49 godina na leđima. Smatra se jednim od najboljih svih vremena, a od boksa se oprostio sa omjeorm 76-5.

Učitaj još novosti