02. 12. 2020 - 21:52
ISTANBUL - LEIPZIG 3:4 Olmo zabio u spektakularnoj golijadi...
907
Shares
ISTANBUL - LEIPZIG 3:4 Olmo zabio u spektakularnoj golijadi Lige prvaka

ISTANBUL - LEIPZIG 3:4 Olmo zabio u spektakularnoj golijadi Lige prvaka

02. 12. 2020 - 21:52
0
Shares

Aktualni prvak Turske i klub koji je Ligu prvaka izborio kao trećeplasirani u Bundesligi odigrali su uzbudljiv meč pun sjajnih golova. Leipzig je dramatično, golom u drugoj minuti sudačke nadoknade, došao do važne pobjede nakon što je Istanbul dva puta stizao dva gola zaostatka.

Njemački klub je kolo prije kraja na drugom mjestu jedne od najneizvjesnijih skupina Lige prvaka, ali od 20:55 igraju Manchester United - PSG. Zadnje kolo idućeg tjedna odlučit će koja dva kluba će proći dalje, a Leipzig tada ugošćuje United.

Gosti su u prvom poluvremenu prvi put ispustili dva gola prednosti
Leipzig je kod Istanbula prvi put poveo u 26. minuti. Marcel Sabitzer pucao je s oko 25 metara, a njegov udarac na putu prema golu odbio se od njegovog suigrača Poulsena, koji je tako promijenio smjer lopte prema mreži. Bio je to sretan zgoditak za važno vodstvo Leipziga. 

Gosti su udvostručili prednost u 43. minuti. Emil Forsberg kratko je dodao do Nordija Mukielea, koji je u kaznenom prostoru varkom prošao čuvara i neobranjivo zabio uz lijevu stativu. 

Domaćin se vratio u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena i to krasnim golom. Edin Višća je odigrao iz kornera na rub kaznenog prostora, gdje Irfan Kahveci u trku na lijevoj strani krasno pogađa ljevicom uz samu vratnicu. Bio mu je to tek prvi od tri krasna gola na ovoj utakmici. 

Olmo je krasnom akcijom i golom vratio Leipzigu dva gola razlike
Leipzig je vratio dva gola prednosti u 66. minuti sjajnim golom bivšeg dinamovca. Angelino je odlično dodao s lijevog boka, odakle Dani Olmo ulazi prema sredini kaznenog prostora, krasno vara suparničkog stopera Carlosa Poncka i s desetak metara snažnim udarcem desnicom zakucava u bliži kut. 

Irfan Kahveci novi gol vrijedan višestrukog gledanja zabija u 72. minuti. Bio je to novi krasan gol ljevicom i iz daljine strijelca prvog zgoditka za domaćine. Sada je Kahveci pogodio s 18 metara u donji desni kut vratara gostiju. 

Kahvecijev sjajni hat-trick
Pet minuta prije kraja treća Kahvecijeva čarolija ljevicom u 40 minuta. Slobodan udarac s oko 20 metara izveo je tako da je loptom prebacio živi zid i od prečke pogodio gol.

Leipzig zadnju prednost nije imao kad prosuti
Leipzig je ipak uspio još jednom zabiti za pobjedu. Bio je to još jedan jako lijep gol u reviji golčina u Istanbulu. Sorloth je primio loptu na 20 metara od gola, napravio dva koraka prema vratima i zabio ljevicom za dramatičnu i veliku pobjedu Leipziga. 

Učitaj još novosti