02. 12. 2020 - 17:36
VELIKA POBJEDA ŽELJE U MOSTARU: Bekrić ostavio Zrinjski u očaju
907
Shares
VELIKA POBJEDA ŽELJE U MOSTARU: Bekrić ostavio Zrinjski u očaju

VELIKA POBJEDA ŽELJE U MOSTARU: Bekrić ostavio Zrinjski u očaju

02. 12. 2020 - 17:36
0
Shares

Zrinjski i Željezničar su u derbi susretu 17. kola na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrali vrlo dobar susret, a završeno je pobjedom gostiju od 1:2. 

Već na startu utakmice se vidjelo da igrače očekuje izuzetno težak i natopljen teren poslije žestoke kiše koja je padala praktično cijeli meč. Kako je susret odmicao, uslovi su postajali sve gori.

Poslije početnog ispitivanja snaga, prvo uzbuđenje vrijedno spomena viđeno je u 13. minuti. Stevanović je šutirao, lopta je pogodila jednog od igrača Željezničara, promijenila smjer i završila pored.

Todorović je bio taj koji je uputio prvi šut u okvir gola. Igrala se 16. minuta kada je bez problema Erić zaustavio njegov šut.

U 27. minuti dobra kombinacija domaćih, Todorović je ostao u jedan na jedan situaciji sa Stevanovićem, nakon čega je izborio korner, poslije kojeg nije bilo opasnosti.

Bolju igru na terenu Zrinjski je krunisao u 28. minuti. Bilbija je odlično ispratio jedan pas Čorluke, izašao sam pred Erića i zakucao loptu u mrežu za svoj deveti ligaški gol u sezoni.

Nakon primljenog gola, gosti su se probudili, uspjeli su napraviti kakvu-takvu ravnotežu na terenu, ali nisu prijetili. U finišu prvog dijela, dobar slobodnjak je izveo Ibanez, lopta je otišla malo pored stative.

Na startu drugog dijela, Amar Osim napravio je već ranije viđen potez,prenosi SportSport.U igru je ubacio iskusnog Bekrića, dok je Bojo bio taj koji je napustio igru.

U 49. minuti, nakon kornera za Željezničar, igrači "Plavih" su mogli postići gol, ali su na drugoj stativi promašili loptu. Dvije minute kasnije, Mašić je uspio iščeprkati jednu loptu i šutirati, lopta je završila u korneru, poslije kojeg je Erić nekako uhvatio loptu. 

"Plavi", koji su u ovom meču igrali u rezervnim žutim dresovima, stvari su na početak vratili u 58. minuti. Bekrić je izveo korner, a na drugoj stativi se najbolje snašao Miletić.

Uslijedio je period igre između dva kaznena prostora. Obojica trenera su napravila određene izmjene, a Željezničar je u tim momentima na terenu djelovao kao bolji tim. U 69. minuti prijetio je rezervista Veselinović, ali je lopta otišla pored stative.

Prvi žuti karton na meču viđen je u 73. minuti. Dobio ga je Jakovljević, koji je na ivici kaznenog prostora oborio rezervistu Lendrića. Iz slobodnjaka je šutirao Bekrić, ali je Brkić sjajnom paradom spasio svoj gol.

Utakmica je odlučena u posljednjim minutama. Poslije kontre, lopta je stigla do Bekrića, koji se namjestio lijepo na šut i pogodio za 1:2. Na kraju velika pobjeda Željezničara nakon odličnog izdanja u drugom poluvremenu.

Učitaj još novosti