02. 12. 2020 - 13:12
Schumacherov sin stiže u Formulu 1
907
Shares
Schumacherov sin stiže u Formulu 1

Schumacherov sin stiže u Formulu 1

02. 12. 2020 - 13:12
0
Shares

Mick Schumacher , sin sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, potpisao je za momčad Haasa za sljedeću sezonu.

Amerčka momčad objavila je da je 21-godišnji Mick potpisao višegodišnji ugovor i da će biti dio momčadi u kojoj je Rus Nikita Mazepin. Mick Schumacher je dosad bio vozač Ferrarijeve akademije i vozio je utrke Formule 2.

screenshot-34

"Nemam riječi... Hvala Haasu na povjerenje, hvala Ferrariju na ukazanoj prilici. Hvala i mojim roditeljima kojima sve dugujem. Uvijek sam vjerovao da će mi se ostvariti san i da ću voziti Formulu 1. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek", rekao je Schumacher junior.

Ove sezone je Mick Schumacher najbolji vozač Formule 2 sa 14 bodova više od Britanca Caluma Ilotta i 43 više od budućeg momčadskog kolege Mazepina. Ranije je osvojio Formula 3 Europsko prvenstvo.

Mick je treći član obitelji Schumacher u Formuli 1. Michael je sa sedam naslova prvaka i 91 pobjedom drugi najtrofejniji nakon Lewis Hamiltona, a Mickov stric Ralf odvozio je 180 utrka od 1997. do 2007. godine. Stanje Michaela Schumachera, koji je teško ozlijeđen na skijanju prije sedam godina, još uvijek nije poznato javnosti.

"Naravno da Michael iz kreveta gleda Mickove utrke. Što se njegova zdravstvenog stanja tiče, tu ću biti rezerviran. Vidim ga jednom ili dvaput mjesečno i mogu samo reći da se i dalje bori", otkrio je bivši šef Ferrarija Jean Todt.

Haas, Ferrarijev partner, ove sezone je osvojio samo tri boda i predzadnja je momčad prvenstva.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti