02. 12. 2020 - 10:43
Advokat medicinske sestre otkrio razlog smrti fudbalske...
907
Shares
Advokat medicinske sestre otkrio razlog smrti fudbalske legende: Oni su krivi za Maradoninu smrt

Advokat medicinske sestre otkrio razlog smrti fudbalske legende: Oni su krivi za Maradoninu smrt

02. 12. 2020 - 10:43
0
Shares

Argentinska policija i dalje istražuje smrt Diega Maradone, legendarnog nogometaša koji je prije tjedan dana preminuo u 61. godini. 

Kao razlog smrti naveden je akutni edem pluća, a policijska istraga fokusirana je na liječnike koji su se brinuli o Maradoni posljednjih dana njegovog života. Na najvećem udaru su liječnik Leopold Luque te medicinska sestra koja je lagala da je provjerila Maradonino stanje neposredno prije smrti.

screenshot-20

"Maradona je odbijao da bude pregledan", poručuje Rodolfo Baque, pravni zastupnik medicinske sestre Dahiane Madrid koja je vodila brigu o Maradoninom zdravlju.

"Moja štićenica počela je raditi kod Maradone desetak dana prije njegove smrti. Ona kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a osobno ga je vidjela samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo liječnika i psihijatra. Diego je bio ovisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo ubrzano raditi, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je puno nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lijekova."

Maradona je 20 dana prije smrti imao operaciju na glavi te je nakon toga pušten na kućno liječenje.

"Nije imao svoju kuću u koju bi mogao otići nakon izlaska iz bolnice. Tamo gdje su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Diego bi danas bio živ. Liječnici nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni si Luque i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete."

Otkrio je i da je Maradona nekoliko dana prije smrti pao i ozlijedio se. 

"Nekoliko dana prije smrti Maradona je pao i doživio težak udarac glavom. Nije se liječio od toga. Nitko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali netko je morao potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom."

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti