01. 12. 2020 - 21:32
Otkriveno šta je Maradona pio pred smrt
907
Shares
Otkriveno šta je Maradona pio pred smrt

Otkriveno šta je Maradona pio pred smrt

01. 12. 2020 - 21:32
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prošlo je već skoro sedam dana od smrti legendarnog Dijega Maradone, a i dalje sve u vezi njega u cetru pažnje svjetske javnosti.

Prema najnovijim informacijama iz Argentine Maradona je neposredno pred smrt uzeo koktel lekova koji je  mogao da  mu uzrokuje štetu na srcu.

U pomenutom koktelu medikamenata bilo je antidepresiva i antipsihotika koji se koriste i za liječenje bipolarnog poremećaja, tvrde argentinski mediji.

Pojavila se još i informacija kako su ljekari otkrili proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i bude uvećan, ali ne može da ispumpa dovoljno krvi za ostatak tela.

Spisak lijekove koje je dobio Maradona objavljen je u izveštajima u Argentini, za koje se tvrdi kako potiču iz medicinskih kartona koji su sada kod državnih tužilaca, zbog istrage oko svih okolnosti ovog događaja.

Sem "Kvetijapina" i "Gabapentina", navodno je uključen i lijek "Naltrekson" koji se koristi i za liječenje od alkohola, kao i antidepresiv "Venlafakin" koji se koristi za napade panike, "Lurasidon" koji pomaže sa oslobađanje nervore i stomačni zaštitnik "Omeprazol" uz kompleks vitamina B, prenosi "Kurir sport".

Specijalista neurologije Nelson Kastro argentinskim medijima rekao je da sve zavisi od količine navedene terapije.

"Moralo bi da bude ispitano koliko mu je tih lijekova dato i koji su bili kriterijumi za uzimanje, da li je bilo istovremeno ili je počeo sa jednim, pa promijenio na drugi. Bilo je dosta miješanja antidepresiva i antipsihotika... Nekoliko ovih lijekova, primjera radi kvetijapin, lurasidon, venlafaksin... imaju efekte na srce, a jedan je porast srčane frekvencije", rekao je specijalista neurologije Nelson Kastro.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti