01. 12. 2020 - 12:26
Amar Osim: Zrinjski spada u red najboljih protivnika
907
Shares
Amar Osim: Zrinjski spada u red najboljih protivnika

Amar Osim: Zrinjski spada u red najboljih protivnika

01. 12. 2020 - 12:26
0
Shares

Željezničar će sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom gostovati Zrinjskom u utakmici 17. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Amar Osim, trener Plavih, pred sutrašnju utakmicu ističe da je dobro što se igra u Mostaru, s obzirom na to da je ovo doba godine.

screenshot-18

“Ispade da ove godine igramo bolje utakmice sa dobrim protivnicima. Definitivno, Zrinjski spada u red najboljih protivnika. Dodatna povoljna stvar je što igramo u Mostaru, što je tamo puno, puno bolje vrijeme nego kod nas, s obzirom na to da je već decembar i da je hladno. Tereni su već gadni za igrati”, rekao je Osim.

Nakon remija Sarajeva protiv Veleža i pobjede Željezničara protiv Mladosti, Plavi su se približili svojim gradskim rivalima na pet bodova.

“Mi smo uz pobjedu u posljednjem kolu, uz kombinaciju rezultata ostalih ekipa, poboljšali svoju situaciju na tabeli. Imamo priliku protiv Zrinjskog da napravimo dobar rezultat i da dodatno učvrstimo svoju poziciju i bodovni saldo i da Zrinjski ostavimo ispod sebe, što bi bila dobra stvar. Ipak, i Zrinjski ima svoje planove. Igraju kod kuće, gdje su uvijek favoriti, koliko god to zvučalo kao fraza. Jesu, jer su dovoljno dobri da mogu tako reći”, istakao je trener Željezničara.

Strateg Plavih kaže da je situacija sa igračkim kadrom zadovoljavajuća.

“Mi smo skoro kompletni. Nije nam loša situacija u igračkom kadru. Očekujem dobru utakmicu, kao što su bile posljednje naše utakmice. Optimisti smo”, rekao je Osim.

Sport.ba/SC

Učitaj još novosti