01. 12. 2020 - 12:13
Laporta objavio kandidaturu za predsjednika Barcelone: Evo šta...
907
Shares
Laporta objavio kandidaturu za predsjednika Barcelone: Evo šta će uraditi sa Messijem

Laporta objavio kandidaturu za predsjednika Barcelone: Evo šta će uraditi sa Messijem

01. 12. 2020 - 12:13
0
Shares

Joan Laporta objavio je kandidaturu za novog predsjednika Barcelone. Izbori su na rasporedu 24. januara iduće godine.

Laporta je već bio predsjednik Barcelone od 2003. do 2010. godine kada je krenuo Barcelonin rezultatski uspon s Ronaldinhom, a onda i Lionelom Messijem.

Nakon što je službeno objavio kandidaturu i kazao koliko mu znači Barcelona, Laporta je krenuo odgovarati na pitanja novinara.

screenshot-18

O Lionelu Messiju

Osjećam ljubav Messija i njegove obitelji prema Barceloni. On se osjeća ugodno u Barceloni kao i njegova obitelj. Zamijeniti to za Manchester ili Pariz... On ne želi otići zbog novca, iako moramo izjednačiti ponude drugih i prepoznati igrače te ih cijeniti kao profesionalce. Imat ćemo vremena za razgovor. Možemo Messiju ponuditi financijski dobru ponudu koja će ga motivirati.

O transferima

Pokazao bih nepoštovanje prema odličnim igračima koje već imamo kada bih razgovarao o tome. Moramo ih pogurati prema trofejima. Pričom o transferima destabilizira se momčad i ja to neću činiti. Prije dovođenja igrača treba pogledati što već imamo kako bismo odlučili dovesti prvoklasnog igrača. Bit ćemo spremni dovesti nekoga ako trener to bude htio, ali konačna odluka će biti moja te Izvršnog odbora.

O jedinstvu

Predsjednički kandidati su legitimni i dobrodošli. Dobro je za klub da ih ima puno jer to jača demokratski postupak. Kada predsjednik bude izabran, mi svi se moramo ujediniti. Svi prijedlozi su dobrodošli. Svi ćemo morati pomoći bez obzira na to tko pobijedi. Nadam se da ću to biti ja jer situacija je komplicirana. Svi moramo braniti svoje prijedloge i dopustiti članovima da odluče.

O Koemanu

On zaslužuje poštovanje i voli Barcelonu. On je Barcelonin velikan i ima vrijeme koje mu dopušta ugovor. Moramo imati samopouzdanje da će on napraviti dobar posao jer nema laganu ulogu. On je naš trener i ima ugovor.

O Xaviju

Jako ga cijenim. Bio je igrač Barcelone kada sam bio predsjednik i imali smo odličan odnos. I dalje jedan drugome šaljemo poruke podrške i ohrabrenja. On je jedan od idola mladim ljudima. Čovjek je koji zna puno o nogometu i posvetio je svoj život nogometu. Jednog dana će njegove želje biti ispunjene u Barceloni. Nisam razgovarao s njim o sportskom projektu.

O ekonomskoj situaciji

Oni koji će raditi sa mnom će biti optimisti. Situacija je komplicirana, ali možemo generirati prihode ako uđemo u digitalni svijet. Donijeti ćemo odluke o smanjenju troškova. Možda ćemo sudjelovati u novim natjecanjima, a i prihodi će se povećati kada se navijači vrate na stadion.

O Guardioli

"On je prijatelj i ako je sretan odlukom da ostane u Manchester Cityju, onda mu čestitam. Svi Katalonci bi htjeli da se vrati i ako pobijedim, nadam se da će to jednog dana i učiniti. Znao sam da ostaje u Engleskoj i nije bio opcija. Ni on ni Txiki Begiristain.

O rezanju plaća

Dogovor samo čeka svoju potvrdu. Upravljački odbor tu nema nikakvu snagu. Ne bih htio da izađe iz okvira svoje moći.

O predsjedničkom kandidatu Victoru Fontu

Rivali će biti svi oni koji pređu prag. Ne možemo se usredotočiti na jednog. Ja druge kandidate ne smatram rivalima, svi mi imamo ideju onoga što bi Barcelona trebala biti.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti