01. 12. 2020 - 10:57
POČINJE RAT ZA MARADONINO BOGATSTVO: 11 djece se bori za 75...
907
Shares
POČINJE RAT ZA MARADONINO BOGATSTVO: 11 djece se bori za 75 miliona dolara, malo ko zna ove detalje!

POČINJE RAT ZA MARADONINO BOGATSTVO: 11 djece se bori za 75 miliona dolara, malo ko zna ove detalje!

01. 12. 2020 - 10:57
0
Shares

Rat za bogatstvo preminulog Diega Maradone, razasuto od Venecuele i Bjelorusije do Italije i Emirata, bit će dug, kompliciran i nemilosrdan.

screenshot-13

Dosta je suza i patetike

Nakon što je cijeli svijet danima oplakivao smrt jednog od najvećih nogometaša u povijesti, koji je preminuo u srijedu, izljeve emocija, pa i patetike, zamijenit će bespoštedna borba za bogatstvo ostalo iza velikana.

Maradona iz jednog braka i tri izvanbračne veze ima petero priznate djece, rođene od 1986. do 2013. Međutim, još tri žene tvrde da s Maradonom imaju ukupno šestero djece, od čega dvoje u Argentini te četvero na Kubi. Svi oni polažu pravo na bogatstvo preostalo nakon smrti velikana. 

Spiskao je gotovo pola milijarde dolara, ali i ostavio impresivno bogatstvo
 

Celebrity Net Worth, portal specijaliziran za financije slavnih, procjenjuje da je Maradona u karijeri i nakon nje zaradio oko 500 milijuna dolara. Međutim, sumanto je i trošio. Kokain, prostitutke, alimentacije, raskošne nekretnine, najskuplji automobili, najblještaviji nakit... učinili su da nakon smrti vrijedi 75 milijuna dolara.

Na toliko njegovo bogatstvo procjenjuje Julio Chiappetta. Novinar Clarina, slavni argentinski nogometni kroničar, koji je objavio ekskluzivu o Maradoninoj smrti, dodaje: "Nema nikakve dvojbe da tek sada kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih nasljednika za njegovo bogatstvo."

Počinje telenovela kakvu još nismo gledali

Telenovela će biti još napetija i žešća jer je Maradona umro bez da je napisao oporuku, što dodatno komplicira raspodjelu njegove imovine. Za sada je u prvom redu u lovu na nju petero Maradonine djece. Kćeri Dalma (34) i Giannina (31), rođene u braku s Claudiom Villafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Diego junior (34) rođen u vezi s Cristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Diego Fernando (7) rođen tijekom veze s Veronicom Ojedom.

Tri kćeri će biti najborbenije

Prvi problem s Maradoninom djecom je što se loše slažu međusobno. Chiappetta kaže da ga je začudilo što su tri kćeri, za koje se očekuje da će biti najborbenije u fajtu koji slijedi, bile zajedno u WhatsUp grupi s Maradoninim doktorom, u kojoj ih je obavještavao o stanju njihovog oca. Diego, koji je rođen i živi u Italiji, izoliran je od događanja oko oca i jedini je u dobrim odnosima sa svim polusestrama i polubratom.

Diego junior je dobar sa svima, Dieguitovu mamu ne vole njegove polusestre

Chiappetta ga predstavlja kao osobu blage naravi, koja se nikada nije nametala ili grebala za dio očeve slave ili bogatstva. Ističe da je uvijek iskreno volio oca, iako ga je ovaj priznao tek kada je Diego junior imao 18 godina, a upoznao ga je samo godinu dana ranije i to tako da je Diego junior upao senioru na golf-teren na kojem je igrao. Situaciji komplicira što se Veronica Ojeda, majka malog Dieguita, najmlađeg Maradoninog djeteta, koja će predstavljati sina u borbi za nasljedstvo, toliko loše slaže s Maradoninim kćerima da s njima ne govori.

Šestero nepriznate djece želi svoj dio. Kubanac je zatražio DNA analizu na tijelu pokojnika

Drugi problem je šestero djece čije majke tvrde da im je Maradona otac, ali ih on nije priznavao. Dvoje djece je iz Argentine, a četvero s Kube, gdje je Maradona odlazio kod velikog prijatelja Fidela Castra. Jedan od Maradoninih Kubanaca već je zatražio da se na tijelu slavnog nogometaša napravi DNA test kako bi dokazao da mu je on otac.

Dakle, čak 11 djece polaže pravo na Maradoninu imovinu, ali dio nje žele i Maradonina braća. Međutim, sud je jučer presudio da će kćeri dobiti prioritet prilikom njene raspodjele. 

Odvjetnika se nikako ne može izbaciti iz raspodjele bogatstva

Tu nije kraj onima koji polažu pravo na bogatstvo preostalo iza Maradone. Njegov odvjetnik Matias Morla vlasnik je prava na Maradonin brand u Argentini i SAD-u, tako da ga se nikako ne može izbaciti iz raspodjele imovine ostale iza velikana.

Mlin u Venecueli, hotel u Havani, vojno vozilo u Bjelorusiji, Rolls Royce u Dubaiju....

A ona je nevjerojatna. Marca navodi da Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog: mlin i tvornicu tjestenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani, pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu. U Bjelorusiji, gdje je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300 tisuća eura te možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine - vojno amfibijsko vozilo. U Kini je nekoliko škola nogometa kojima je prodao pravo na korištenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao Rolls Royce Ghost, vrijedan 300 tisuća eura, BMA osmica od 145 tisuća eura te brojni skupocjeni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener Al Wasla i Fujairaha.  Maradona je imao i doživotni ugovor s Pumom, dok je Konamiju ambasador PES-a, a EA Sportsu je ikona FIFA-e. 

Sport.b/Index

Učitaj još novosti