01. 12. 2020 - 09:30
Ukrajina se plasirala na Eurobasket
907
Shares
Ukrajina se plasirala na Eurobasket

Ukrajina se plasirala na Eurobasket

01. 12. 2020 - 09:30
0
Shares

Košarkaši Ukrajine jučer su u Ljubljani savladali Austriju rezultatom 70:67 i tako se u skupini F pridružili Slovencima na Eurobasketu.

Do ključne pobjede za plasmana na Euro smotru Ukrajnici su došli teško.

screenshot-5

U prvom poluvremenu viđena je čvrsta košarka s jakim obranama, a na momente je bila na momente i negledljiva. Nisu Ukrajinci uspijevali odvojiti se Austrijancima, dapače, na poluvremenu su imali i zaostatak od pola koša. Nešto bolje su Ukrajinci odigrali u trećem periodu koji je bio nešto efikasniji od prve dvije četvrtine, a na kraju se ispostavilo da je +5 s kojih su košarkaši u žutim dresovima ušli u posljednjih 10 minuta bilo nedostižno za Austriju koja se još jednom pokušala vratiti u egal, otvoriti utakmicu, ali je na kraju uzbudljiva završnica otišla na stranu Ukrajinaca koji su burno proslavili pobjedu i plasman na EP jer dva kola prije kraja Austrijanci ne mogu dostići ni Sloveniju ni Ukrajinu u ovoj skupini u kojoj se još nalazi selekcija Mađarske.

Mishula je s 20 poena predvodio Ukrajinu, 14 je dodao Lukashov. Guttl sa 16 i Vujošević s 15 koševa bili su najefikasniji kod Austrije. 

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti