01. 12. 2020 - 08:17
SUDIO SRBIJI PROTIV ŠKOTA, A SAD JE DAO MESIJU ŽUTI ZBOG...
907
Shares
SUDIO SRBIJI PROTIV ŠKOTA, A SAD JE DAO MESIJU ŽUTI ZBOG ODAVANJA POČASTI MARADONI: Evo ko je on, zovu ga FRIK

SUDIO SRBIJI PROTIV ŠKOTA, A SAD JE DAO MESIJU ŽUTI ZBOG ODAVANJA POČASTI MARADONI: Evo ko je on, zovu ga FRIK

01. 12. 2020 - 08:17
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Španski arbitar je poznat oduvIJek kao veliki detaljista, ali mogao je da bude malo felksibilniji u ovoj situaciji

Lionel Mesi u 73. minutu postigao je gol koji je posvetio preminulom sunarodniku i idolu Dijegu Maradoni i tako mu odao poštu. Omaleni Gaučos je taj gol proslavio tako što je skinuo dres i ostao u dresu Njuels Old Bojsa s brojem 10.

854121-w-55910953-ff

To je klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kom je počeo da trenira sa 6 godina i u kom je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu. Takođe, od prIJe četiri dana pokojna legenda fudbala je pred kraj karijere jednu sezonu odigrala za uptavo taj klub i Mesi je na sebi nosio upravo originalni dres u kom je Maradona svojevremeno debitovao za Njuels.

Divnu posvetu Maradoninog naslJednika pokvario je na kraju sudija Mateu Lahoz. Iako je Messi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, pokazao mu je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa prilikom slavlja gola po pravilima to i jeste, ali mnogi fanovi prigovorili su na račun sudije da mu malo fleksibilnosti u ovom slučaju ne bi škodilo.

"Marca" je objavila tekst o tom Lahozovom postupku, a u njemu donosi i detalje događaja. Posebno je zanimljivo kako je Lahoz opisao taj događaj u službenom zapisniku.

853921-profimedia0572214869-ls

- U 73. minutu susreta igrač s brojem 10 Mesi Kućitini, Lionel Andres dobio je žuti karton zbog slJedećeg razloga: Zbog skidanja dresa nakon što je dao gol kako bi pokazao novu majicu ekipe Njuels Old Bojs s brojem 10 na leđima. Takav dres Njuels Old Bojsi nosili su u sezoni 1993/1994.

Španski list piše kako Lahoza zbog ovako detaljnog opisa događaja u zovu "čudak" (na engleskom "freak"), ali i da ovo nije izuzetak i da se radi o arbitru koji uvijek ovako temeljito opisuje događaje na terenu i slijepo sledi pravila i propise.

Inače, on je bio sudija na meču baraža za EURO između Srbije i Škotske.

Sport.ba/Espreso

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti