30. 11. 2020 - 23:27
Nermin Bašić: Zadovoljan sam, borbeni su
907
Shares
Nermin Bašić: Zadovoljan sam, borbeni su

Nermin Bašić: Zadovoljan sam, borbeni su

30. 11. 2020 - 23:27
0
Shares

Fudbaleri Tuzla Cityja će u 17. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju dočekati sastav Veleža, a povodom tog susreta održana je pres konferencija u klupskim prostorijama na kojoj su prisustvovali trener Nermin Bašić i defanzivac Darick Kobie Morris.

screenshot-6

- Možda je dobro što nam rano dolazi utakmica poslije susreta na Otoci gdje smo se umorili i psihički i fizički. Već u autobusu nakon Olimpika smo uspjeli da kažemo gdje smo bili dobri, gdje nismo i da se pripremimo za Velež. Imamo respekt prema Veležu, znamo da će teren biti težak, očekuje nas zahtjevan posao. Imamo problema što se tiče i povreda i kartona. Za ovu utakmicu Kojić, Rustemović i Hasanović su od prije povrijeđeni i do kraja polusezone neće biti u kadru. Hodžić je trebao igrati protiv Mladosti, ali je dobio loš nalaz krvi, pa nismo mogli računati na njega. Vojo je dobio povredu lista, krpi se dva-tri dana, sve se radi da se vrati na teren, pa ćemo vidjeti hoće li se vratiti. Badji je dobio crveni karton, pa bez rješenja adekvatnih ulazimo u ovu utakmicu. Vraćaju nam se Nukić i Maksimović, prilagodit ćemo igru terenu i probat ćemo obradovati naše navijače i da se vratimo igrom tu gdje pripadamo i gdje želimo. Nadam se borbenom izdanju ekipe koja je jako bitna po ovom terenu. Nadam se dobroj utakmici i našoj pobjedi, rekao je Bašić i dodao:

- Imam specijalne odnose sa igračima, nisam nikada doživio da moji igrači ne daju 120 posto. Ja sam na treningu jako agresivan i tu na treningu dobijamo želju da se klubu nešto vrati. Osnova fudbala je borba i želja, taktika i fizička sprema dolazi kasnije. Ja sam trener fajter i kad izgubimo, meni je drago jer se ekipa borila. Imamo dobar i profesionalan odnos, moramo nastaviti s tim i da ovaj klub na osnovu toga bude prepoznatljiv, pa da kažu ovo su ratnici.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti