30. 11. 2020 - 13:36
Otkriveno što je zapisao sudija kad je kaznio Messija zbog...
907
Shares
Otkriveno što je zapisao sudija kad je kaznio Messija zbog posvete Maradoni

Otkriveno što je zapisao sudija kad je kaznio Messija zbog posvete Maradoni

Index.hr
30. 11. 2020 - 13:36
0
Shares

Messi u 73. minuti zabio je za konačnih Barcelona - Osasuna 4:0 u 11. kolu La Lige prošlog vikenda. Gol je proslavio tako da je skinuo dres Barcelone i ostao u dresu s brojem 10 od Newell's Old Boysa.

To je Messijev matični klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kojem je počeo trenirati sa 6 godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu.

Sudac pokvario posvetu

Međutim, nije ovo napravio kao posvetu svom djetinjstvu nego Diegu Maradoni. Od prije četiri dana pokojni velikan je pred kraj karijere jednu sezonu odigrao za Newell's Old Boys.

Divnu posvetu Maradoninog nasljednika pokvario je sudac Mateu Lahoz. Iako je Messi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, pokazao mu je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa prilikom slavlja gola po pravilima to i jest, ali mnogi fanovi prigovorili su sucu da mu malo fleksibilnosti u ovom slučaju ne bi škodilo.

Detaljan opis frika Lahoza

Marca je danas objavila tekst o tom Lahozovom postupku, a u njemu donosi i detalje događaja. Posebno je zanimljivo vidjeti kako je Lahoz opisao taj događaj u zapisniku.

"U 73. minuti susreta igrač s brojem 10 Messi Cuccittini, Lionel Andres dobio je žuti karton zbog sljedećeg razloga: Zbog skidanja dresa nakon što je zabio gol kako bi pokazao novu majicu momčadi Newells Old Boys s brojem 10 na leđima. Takav dres Newells Old Boysi nosili su u sezoni 1993/1994."

Španjolski list piše kako Lahoza zbog ovakvog detaljnog opisa događaja u španjolskoj zovu frikom, ali i da ovo nije iznimka te da se radi o sucu koji uvijek ovako temeljito opisuje događaje na terenu.

 

Učitaj još novosti