28. 11. 2020 - 21:00
Gazza se prisjetio urnebesnih anegdota s Maradonom: "Diego,...
907
Shares
Gazza se prisjetio urnebesnih anegdota s Maradonom:

Gazza se prisjetio urnebesnih anegdota s Maradonom: "Diego, pijan sam…"

28. 11. 2020 - 21:00
0
Shares

Diego Maradona i Paul Gascoigne vjerojatno su, uz Georgea Besta, najveći „enfant terriblei“ svjetskog nogometa, barem kada se radi o svjetskim klasama. Obojica su bila nogometni genijalci, obojica s golemom karizmom. Maradona je ipak bio bolji i više je napravio u karijeri.

Međutim, teško je reći koji je pomaknutiji, da ne kažemo luđi. Obješenjaci kakvi se rijetko viđaju. Poroci svih vrsta nikad im nisu bili strani. Gazza i danas vodi veliku bitku s ovisnošću o alkoholu.

Za obojicu je vezano pregršt urnebesnih anegdota, a u nekima su i zajedno sudjelovali. Gascoigne je mlađi sedam godina, ali jedan dio karijera im se preklapao.

Povodom Maradonine smrti Gazza je za engleske medije ispričao kratke crtice iz susreta s Malenim zelenim. Na prijateljskoj utakmici Seville i Lazija na Sanchez Pizjuanu 1992. Gazza je u tunelu prišapnuo Maradoni:

screenshot-5

„Diego, let je bio dugačak, malo sam popio. Mislim da sam pijan.“

Maradona je odgovorio:

„Sve je u redu Gazza, i ja sam nakresan.“

Gazza je ionako bolje igrao kada bi malo potegao. Na spomenutoj utakmici postigao je gol predriblavši prije toga četiri igrača.

„Nadmaši to ako možeš“, dobacio je Gazza Maradoni, kojem također nije bilo strano izaći na teren pod utjecajem koječega i opet briljirati.

„Mislim da sam mu poslije toga dobacio i nešto ružno“, prisjetio se Gazza smijući se.
Za mnoge najbolji engleski nogometaš u posljednjih 40-ak godina ispričao je i kako je Maradonu prije humanitarne utakmice 2006. na Old Traffordu priupitao vatre u prilično veselom stanju.

„Prišao sam mu s leđa, nosio je kapu na glavi. Nisam ni skužio da je to Maradona. Kada se okrenuo, opalio sam se smijati. Bratski smo podijelili cigaru. Tu smo kliknuli“, ispričao je Gazza sa sjetom u glasu.

„Maradona je bio nevjerojatan, čaroban igrač. Moj uzor bio je Bryan Robson, ali Maradona je bio idol mnogima širom svijeta. On je ikona. Znam da se pamti 'Božja ruka', ali zabio je i onaj spektakularni drugi gol Shiltonu“, zaključio je Gascoigne.

Sport.ba/Golhr

Učitaj još novosti