28. 11. 2020 - 20:13
DINAMO ODBIO KUPITI KRIVOG MARADONU! Poznati menadžer potvrdio...
907
Shares
DINAMO ODBIO KUPITI KRIVOG MARADONU! Poznati menadžer potvrdio nevjerojatnu priču koja se pojavila

DINAMO ODBIO KUPITI KRIVOG MARADONU! Poznati menadžer potvrdio nevjerojatnu priču koja se pojavila

28. 11. 2020 - 20:13
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U moru tekstova ovih dana o liku i djelu velikog, neponovljivog nogometnog genija Diega Armanda Maradone, koji je preminuo u srijedu u svom domu nedaleko od Buenos Airesa u 61. godini od plućnog edema (prema službenom nalazu obdukcije), zanimljiv je onaj Večernjeg lista. Točnije, radi se o njegovom mlađem bratu…

screenshot-1

Možda niste znali, a malo je onih koji znaju ovu priču, da je Maradonin mlađi brat Hugo Hernan Maradona, rođen 1969. godine, krajem 80-tih godina bio ponuđen zagrebačkom Dinamu. Iza tog potencijalno atraktivnoga transfera stajao je, a tko drugi nego nedavno preminuli, tada vrlo utjecajni nogometni menadžer Predrag Naletilić Nale, inače otac Marka Naletilića koji je za Večernji list potvrdio kako je tada doista postojala inicijativa da Hugo Maradona odjene Dinamov dres, ali da Dinamo u tom trenutku nije bio zainteresiran za tog nogometaša slavnoga prezimena.

“Sjećam se Huga Maradone, iskreno, nije bio posebno dobar nogometaš, to su u Dinamu dobro bili procijenili. Tata je vjerojatno u to vrijeme želio pomoći Diegu, s kojim je bio dobar. Znam da je nakon toga Huga bio odveo u bečki Rapid, gdje smo se čak bili družili nekoliko dana”,  kazao je Marko Naletilić i dodao:

“Za mene je Diego Maradona bio najveći nogometaš u povijesti. Nikada ništa bolje u nogometu nisam vidio”.
Hugo Hernan Maradona u Rapid je došao 1990. godine, gdje ga je kao trener dočekao Hans Kankl, a u svlačionici dvojica bivših dinamovaca: Kostarikanac Hernan Medford i zvijezda u veteranskim godinama Zlatko Kranjčar. Hugo je za Rapid skupio samo tri nastupa, a nakon toga mijenjao je klubove u Venezueli, Urugvaju i Japanu.

“Kao nogometaš nije imao ni mrvicu Diegove genijalnosti i karizme i uglavnom se ‘šlepao’ na bratovo ime. Osim Huga Hernana, Diego Maradona ima još jednoga brata, Raúla Alfreda Franca, rođenoga 1966. godine, također bivšega nogometaša, centarfora. Raul je 1987. godine prešao iz Boca Juniorsa u redove tadašnjeg španjolskog drugoligaša Granade, a posrednik u transferu bio je, naravno, dobri brat Diego”, stoji u tekstu VL-a.

Sport.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti