28. 11. 2020 - 18:14
Feđa Dudić nezadovoljan nakon derbija
907
Shares
Feđa Dudić nezadovoljan nakon derbija

Feđa Dudić nezadovoljan nakon derbija

28. 11. 2020 - 18:14
0
Shares

Treneri Veleža i Sarajeva Feđa Dudić i Vinko Marinović nakon derbija 16. kola Premijer lige BiH koji je u Mostaru završen bez pogodaka kažu da mogu biti zadovoljni osvojenim bodom, no domaći trener žali što njegov tim nije bolje igrao nakon crvenog kartona gostiju.

Marinović je rekao da nakon crvenog kartona njegov tim nije mogao ništa napraviti u fazi napada, ali da žali za prvim poluvremenom u kojem je njegov tim propustio pet velikih prilika.

screenshot-36

"Što se utakmice tiče, mislim da smo odigrali izuzetno dobro prvo poluvrijeme u kojem smo imali četiri-pet prilika koje nismo iskoristili. Što se tiče drugog poluvremena, Velež je imao tu jednu priliku, poslije toga je došao crveni karton i bilo je teško očekivati nešto u fazi napada. Čestitam momcima, skoro godinu dana smo bez poraza i moramo se spremiti za sljedeću utakmicu koja dolazi već u srijedu. Ima još puno utakmica do kraja", rekao je Marinović.

Marinović: Čestitam momcima, bez poraza smo gotovo godinu danaMarinović: Čestitam momcima, bez poraza smo gotovo godinu dana


S druge strane, Dudić je istakao da je njegov tim igrao odlično u drugom poluvremenu, ali da je crveni karton promijenio tempo igre i na neki način odmogao njegovoj ekipi, zbog čega nije zadovoljan kako su njegovi igrači igrali u finišu.

"Sarajevo je bilo bolje u prvom poluvremenu, dominirali su i mislim da smo imali dosta sreće. U drugom dijelu smo imali priliku Brandaoa, poslije toga još neke šanse, bolje smo izgledali do crvenog kartona, a kada se to desilo, prelomilo se da nećemo primiti gol i žurili smo u nekim pasovima i nismo napravili nijednu šansu za 25 minuta. Morali smo to bolje iskoristiti. Čestitam momcima na borbi i sigurno da je danas bilo dosta borbe i želje, okrećemo se narednoj utakmici i pokušat ćemo se odmoriti i spremiti", rekao je Dudić i dodao

"Crveni karton može ujediniti ekipu, mi smo imali odličnu igru i nakon toga pali. Nisam zadovoljan, sigurno smo morali bolje, ali tako je."

Naredni meč Sarajevo igra na svom stadionu protiv Radnika, dok će Velež u goste Tuzla Cityju.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti