28. 11. 2020 - 15:27
Ovo je za naklona: Potez Michaela Jordana o kojem bruji cijeli...
907
Shares
Ovo je za naklona: Potez Michaela Jordana o kojem bruji cijeli svijet

Ovo je za naklona: Potez Michaela Jordana o kojem bruji cijeli svijet

28. 11. 2020 - 15:27
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Michael Jordan donirao je bankama hrane dva miliona dolara zarađenih od prodaje prava na ESPN-ovu dokumentarnu seriju "Posljednji ples", koja je kroz njegovu posljednju sezonu u Chicago Bullsima obradila njegovu karijeru i uspon do šest naslova NBA prvaka.


"U ovim izazovnim vremenima i godini nezamislivih teškoća uzrokovanih COVIDOM-19 važnije je nego ikada zastati i zahvaliti. Ponosan sam što doniram dodatnu zaradu od 'Posljednjeg plesa' organizaciji 'Hranimo Ameriku' i njezinim bankama hrane u Sjevernoj i Južnoj Karolini te Chicagu kako bismo pomogli nahraniti gladne Amerikance", objavio je Michael Jordan u saopćenju.

Jordan je za sudjelovanje u Emmyjem nagrađenom "Posljednjem plesu" zaradio četiri miliona dolara i najavio da će svu zaradu proslijediti neprofitnoj mentorskoj organizaciji "Prijatelji djece", koja je posvećena prekidanju kruga generacijskog siromaštva. Nedavno je donirao i sedam milion dolara za siromašne.

Iako su mu tokom igračke karijere često zamjerali da ne koristi dovoljno svoj utjecaj kako bi ukazivao na društvenu nepravdu, Jordan je nedavno obećao donirati 100 miliona dolara, u periodu od deset godina, organizacijama koje su posvećene borbi za rasnu ravnopravnost.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti