28. 11. 2020 - 14:58
Remi na Tušnju: Zrinjski stvarao prilike, Sloboda se uspješno...
907
Shares
Remi na Tušnju: Zrinjski stvarao prilike, Sloboda se uspješno odbranila

Remi na Tušnju: Zrinjski stvarao prilike, Sloboda se uspješno odbranila

28. 11. 2020 - 14:58
0
Shares

U okviru 16. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sloboda je na domaćem terenu dočekala Zrinjski, a konačan rezultat glasio je 0:0.

Prvu pravu priliku imali su gosti u devetoj minuti. Anes Mašić je šutirao, ali nije bilo nikakve opasnosti po gol Slobode.

Igrala se 17. minuta na meču kada se u prilici našao Husejinović, ali je njegov šut otišao daleko pored gola. Zrinjski je imao opasan napad u 23. minuti, ali lopta je završila u rukama golmana Slobode, Golubovića.

Najbolju priliku na meču imali su fudbaleri Zrinjskog. Ibnez je pokušao direktno iz kornera postići pogodak, ali je golman Slobde otklonuo opasnost ispred svog gola, da bi već u narednom napadu odbrana Tuzlaka izblokirala udarac Zlomislića.

Jedan od najboljih pojedinaca u Zrinjskom, Anes Mašić, u 39. minuti propustio je veliku priliku za svoj klub, kada je njegov šut otišao pored gola, pa je to ujedno bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme otvorio je prilikom fudbaler Zrinjskog, Dinko Trebotić, kada je u 48. minuti pokušao ugroziti gol Slobode, ali njegov udarac nakon kornera bio je neprecizan.

Zrinjski je imao ofanzivu na startu drugog poluvremena kada su se redale prilike ispred gola Slobode, a udarac u 51. minuti, kojeg je stvorio Ivan Enin, otišao je preko gola.

Sloboda se uspjela malo oporaviti od napada Zrinjskog, pa je Tomašević nakon sjajnog prodora pokušao centaršutem pronaći Beganovića, koji nije dobro zahvatio loptu glavom, te je propala dobra prilika za ekipu Gradimira Crnogorca,prenosi Sport1.

U 55. minuti Plemići su imali kolosalnu priliku, ali je Golubović zaustavio agilnog Mašića, koji je stvarao velike probleme odbrani Slobode.

Nakon propuštene prilike Mašića, uslijedio je period mirne igre na terenu stadiona Tušanj, ali sve do 61. minuti kada Bilibijin udarac završava pored stative golmana Slobode.

Plemići su stvorili novu priliku u 66. minuti. Zlomislić je ovaj put bio neprecizan. U narednom napadu Gradimir Crnogorac odlučio iz igre izvesti Alića, a umjesto njega je ušao Mujagić, koji se u jednom napadu spetljao i izgubio loptu, pa je zbog toga propala prava prilika za Slobodu.

Sloboda nakon derbija na Tušnju može biti nešto zadovoljnija s jednim osvojenim bodom, jer su se gotovo tokom cijelog susreta branili, dok s druge strane, Zrinjski može žaliti za propuštenim prilikima.

Učitaj još novosti