28. 11. 2020 - 11:31
Evo gdje večeras gledati Tysonovu prvu borbu nakon 15 godina
907
Shares
Evo gdje večeras gledati Tysonovu prvu borbu nakon 15 godina

Evo gdje večeras gledati Tysonovu prvu borbu nakon 15 godina

28. 11. 2020 - 11:31
0
Shares

Nakon 15 godina ljubitelji boksa u noći sa subote na nedjelju dočekat će da ponovno vide Mikea Tysona u ringu. S 54 godine sučelit će se s tri godine mlađim Royom Jonesom Jr., još jednim velikim boksačkim šampionom koji se odlučio vratiti u ring.

Radi se o ekshibicijskom okršaju od kojeg bi Tyson trebao zaraditi oko deset, a Jones Jr. oko tri milijuna dolara. Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena, obvezao se da će svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe, što bi bila jedna od najvećih donacija nekog sportaša u modernoj povijesti. 

Boksat će se osam rundi od dvije umjesto standardne tri minute. Tyson je na vaganju imao 100 kilograma, kao u drugoj fazi svoje karijere nakon 1995. godine, a suparnik je lakši od njega pet kilograma. 

Tyson i Jones nikada se prije nisu sreli u ringu jer je pri kraju Tysonove karijere, poraza od Lennoxa Lewisa i trijumfa nad Cliffordom Etienneom, Jones odbio borbu zbog novca, smatravši da je tada ponuđenih 33 milijuna dolara premalo.


Cijena 'pay-per-view' prijenosa ovog meča u Americi je visokih 50 dolara. U Hrvatskoj će gledatelji borbu od 4 sata ujutro moći pogledati na RTL-u.


Osim borbe Tysona i Jonesa u teškoj kategoriji, publika i gledatelji će u lakoteškoj kategoriji u akciji vidjeti youtubera Jakea Paula protiv trostrukog NBA prvaka u zakucavanju Natea Robinsona, u poluteškoj Badoua Jacka bivšeg svjetskog prvaka u dvije kategorije (WBC prvaka u supersrednjoj kategoriji od 2015. do 2017. te prvaka u poluteškoj kategoriji) protiv vojnov vetera Blakea McKernana te u lakoteškoj Viddala Rileya, britanskog youtubera i repera koji je osvojio srebrnu medalju na Europskom juniorskom boksačkom prvenstvu 2013. protiv Rashada Coultera, profesionalnog boksača i bivšeg UFC-ovog poluteškaša.

Učitaj još novosti