27. 11. 2020 - 17:29
Ovo je prava istina o velikom Taysonovom povratničkom meču!
907
Shares
Ovo je prava istina o velikom Taysonovom povratničkom meču!

Ovo je prava istina o velikom Taysonovom povratničkom meču!

27. 11. 2020 - 17:29
0
Shares

Dvije velike zvijezde boksa, i po mnogima najbolji teškaš svih vremena, legendarni Mike Tyson (54) i  Roy Jones Jr. (51) vraćaju se u ring, u borbi legendi od osam rundi, koja će se održati u Staples Centru.

Legendarni Tyson (50-6, 44 KO), je bio najmlađi svjetski prvaka u teškoj kategoriji u boksačkoj povijesti, neprikosnoveni prvak od 1987. do 1990. i prvi boksač teške kategorije koji je istovremeno držao WBA, WBC i IBF naslove. Posljednji put je bio u ringu u lipnju 2005., kada je izgubio od Kevina McBridea.

Spektakl će omogućiti Legend Only League, produkcija u vlasništvu Mikea Tysona, koja pruža podršku i infrastrukturu najvećim svjetskim sportašima donoseći događaje uživo te nudeći vrhunski sadržaj, zatim Emmyjem nagrađivane Don Mischer Productions, DMP (Oscar, Emmy, poluvrijeme Super Bowla, olimpijska ceremonija i slavlje Obame u Lincoln Memorialu) te Triller, platforma koja nudi i povezuje glazbu i društvene medije, okuplja stvaratelje, glazbenike i brandove širom svijeta (Alicia Keys, Cardi B, Chance the Rapper, Marshmello, Roddy Ricch i Eminem).

Posebna pravila

Ranije se govorilo kako će se ovaj dugo najavljivani povratnički meč dviju boksačkih legendi održati po posebnim, prilagođenim pravilima.Boksat će se osam rundi od dvije, umjesto standardne tri minute, neće biti sudaca uz ring, a nakon borbe neće biti proglašen pobjednik. Iz sportske perspektive najbizarnije pravilo za ovaj meč je da su zabranjeni – nokauti. Štoviše, ako nekom od boraca poteče krv, meč se prekida.

Ali, prema Trilleru, organizatoru meča, to nije istina.

“S obzirom da postoje neke lažne glasine, moramo objasniti kakva je prava situacija. Meč će WBC bodovati, u njemu može biti nokauta i imat će pobjednika. Svatko tko kaže da neće biti suđenja, a ni pobjednika jednostavno ne razumije pravila ili informacije dobija iz nekih svojih izvora. Jedina razlika od drugih boksačkih mečeva ćr biti ta da će rukavice biti 12 unci i boksat će se osam rundi u trajanju od dvije minute, a na tri”, stoji u priopćenju Trilera.

‘Niko ne sparira mjesec dana za egzibiciju’

S tim se slaže čovjek koji priprema Tysona za meč s Jonesom, legendarni trener Rafael Cordeiro.

“U ringu će ući dva legendarna boksača i obojica će ići završiti meč. Bit će tri suca koji će bodovati i glavni sudac u ringu. Radi se o pravoj borbi koja će imati pobjednika i mi ćemo ići na pobjedu tijekom cijelog meča. Mike Tyson ne dolazi odraditi ekshibiciju, on se dolazi boriti. Niti jedan boksač ne sparira mjesec dana za egzibicijsku borbu. Poštujemo Roya Jonesa jer i on dolazi odraditi pravu borbu”, izjavio je Cordeiro.

(Sport.novi.ba/Net.hr)

Učitaj još novosti