27. 11. 2020 - 15:11
Drastična odluka: FIFA zabranila BiH da igra sa ovom...
907
Shares
Drastična odluka: FIFA zabranila BiH da igra sa ovom reprezentacijom u kvalifikacijama

Drastična odluka: FIFA zabranila BiH da igra sa ovom reprezentacijom u kvalifikacijama

27. 11. 2020 - 15:11
0
Shares

FIFA je danas potvrdila da će žrijeb kvalifikacionih grupa za Mundijal 2022. godine biti održan 7. decembra u Zurichu.

Fudbalska A reprezentacije Bosne i Hercegovine će biti smještena u četvrti šešir sa selekcijama Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga.

U prvom šeširu su Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Nizozemska, a u drugom Švicarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka i Rumunija.
 
Treću jakosnu grupu čine Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka Republika, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Žrijeb u petom šeširu dočekuju Armenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Latvija i Andora.

U posljednjoj, šestoj jakosnoj grupi su Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Bosna i Hercegovina ne može biti smještena u grupu s Kosovom. Kosovo ne može biti u grupi sa Srbijom, niti Rusijom. Međusobno se ne mogu sastati Armenija i Azerbejdžan, Ukrajina i Rusija, kao Gibraltar i Španija.

Kvalifikacije se igraju od marta do novembra 2021. godine. Deset pobjednika grupa plasirat će se direktno na Mundijal, dok će deset drugoplasiranih selekcija igrati baraž, gdje će se priključiti i dvije reprezentacije iz Lige nacija.

Učitaj još novosti