26. 11. 2020 - 23:58
Pitali su Prosinečkog što misli o Maradoni: Ovakav odgovor...
907
Shares
Pitali su Prosinečkog što misli o Maradoni: Ovakav odgovor niko nije očekivao

Pitali su Prosinečkog što misli o Maradoni: Ovakav odgovor niko nije očekivao

26. 11. 2020 - 23:58
0
Shares


Prošla je godina i pol dana otkako je Index s Robijem Prosinečkim razgovarao o Diegu Maradoni. 

Žuti je tada bio izbornik Bosne i Hercegovine i čekala ga je važna utakmica s Grčkom u kvalifikacijama na Euro. Nekoliko sati prije utakmice, na Instagramu se oglasio Diego Maradona. Jedan od najvećih igrača svih vremena, koji je jučer preminuo od posljedica srčanog udara, objavio je imena nogometnih velemajstora protiv kojih mu je u karijeri bilo najteže igrati.

Na popisu su među ostalima Hristo Stoičkov, Marco Van Basten, Mario Kempes, Gheorghe Hagi, Michel Platini i - Robi Prosinečki.

screenshot-2


Legendarni španer, koji je nosio dresove najvećih rivala Reala i Barcelone, rijetko govori o sebi. Od njega nikad nećete čuti hvalospjeve na vlastiti račun. Kada smo ga pitali što misli o objavi Diega Maradone, ostao je skroman na riječima i oduševio jednostavnošću, kao da je jedan od nas, a ne dio nogometne elite. Žuti se samo nasmijao na pitanje kakav je osjećaj kad te Diego Mardona stavi na listu najtežih protivnika.

"Kakav je osjećaj? Pa super. Kad on to kaže, onda je to super osjećaj", rekao nam je Prosinečki. 

Skroman i lišen ega, Žuti je ovim odgovorom kazao više o sebi nego o Maradoni. 

Kada smo ga pitali što misli o Diegu, odmah smo shvatili da je pitanje bilo suvišno. 

screenshot-3

"Što ja mislim o Diegu Maradoni? Ha ha ha... Nije on bio samo moj idol, bio je nogometni idol svima. Tada je bio i najbolji na svijetu. I to bi bilo to", objasnio je Robi. 

Dok mnogi Maradonu smatraju najboljim nogometašem u povijesti, on je tu titulu prepustio svom sunarodnjaku, ali ne Lionelu Messiju, najboljem nogometašu današnjice, nego Alfredu Di Stefanu, legendi Real Madrida. 

"Mislim da je Di Stefano bio najbolji. Bio je superioran svima, čak i meni", rekao je Maradona, koji je uvijek prštio od samopouzdanja, ali kada je govorio o Di Stefanu, sebe je stavljao u drugi plan.

"Pele nikad nije htio prepoznati veličinu Alfreda Di Stefana. Peleovi prijatelji su čak izmislili trofej posebno za njega. Čak sam i ja pobijedio Pelea u Riju u izboru za najboljeg svih vremena", govorio je Diego.

Maradona je 1982. godine došao u Barcelonu iz Boca Juniorsa, a za dvije godine kupio ga je Napoli, gdje je ostao do 1991. godine. U sezoni 92./93. nosio je dres Seville, a Prosinečki je u to vrijeme bio igrač Reala. 

1994. godine Maradona je igrao u Zagrebu protiv Prosinečkog, Šukera, Asanovića, Štimca, Ladića, Bobana i ostalih izabranika Ćire Blaževića u prijateljskoj utakmici koja je pred 40 tisuća gledatelja završila 0:0.

Davor Šuker bio je prijatelj s Maradonom i od njega se jučer oprostio emotivnom porukom.

"Otišao je najbolji nogometaš na svijetu, virtuoz koji je s loptom mogao baš sve, rođeni pobjednik, igrač za najveće utakmice i podvige, lider na terenu i izvan njega. Jedan jedini i neponovljivi El pibe de oro (zlatni dječak). Uvijek je teško kada odlaze prijatelji, a za Diega Maradonu mogu reći da je bio moj veliki prijatelj. Bila je velika privilegija igrati s Diegom i zajedno slaviti pobjede; u svoje osobno i u ime Hrvatskog nogometnog saveza izražavam duboku sućut njegovoj obitelji", napisao je Šuker na Instagramu HNS-a. 

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti