26. 11. 2020 - 23:52
Mladost protiv Željezničara bez najboljeg strijelca
907
Shares
Mladost protiv Željezničara bez najboljeg strijelca

Mladost protiv Željezničara bez najboljeg strijelca

26. 11. 2020 - 23:52
0
Shares

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će na domaćem terenu u okviru 16.kola Premijer lige dočekati sarajevski Željezničar.

Kakanjci u ovaj duel ulaze s devete pozicije sa 16 bodova na svome kontu, dok plavi s Grbavice zauzimaju drugo mjesto sa 30 bodova na svome kontu. Favorit u ovom meču svakako je Željezničar, ali izabranici Amara Osima bili su favoriti i na Grbavici u okviru 5.kola Premijer lige, kada je Mladost golom Nedima Hadžića slavila pobjedu 0:1 i napravila veliko iznenađenje.

screenshot-8

Iako se najavljivalo da će izabranici Nemanje Miljanovića sutra nastupiti u najjačem sastavu ipak će protiv Željezničara biti lišeni usluga svog najboljeg strijelca. Nedim Hadžić 21-godišnji mladi reprezentativac BiH u meču prošlog kola na Tušnju protiv Tuzle Cityja istegao je zadnju ložu i on sutra neće biti na dispoziciji treneru.

Hadžić je ove sezone u 15 utakmica za Mladost postigao šest golova i prvi je strijelac ekipe. Njegov dolazak u Doboj kod Kaknja prije godinu dana iz Portugala pokazao se kao pravi potez. Ovaj bivši napadač Sarajeva vratio se u nekadašnju formu, te odlično radi ono što mu je i posao, a to je postiže golove, a nerijetko i asistira saigraćima.

Nije poznato ko će zamijeniti Hadžića u vrhu napada, ali će trener Mladosti sigurno tražiti drugo rješenje i pokušati nadomjestiti izostanak svog ponajboljeg igrača i prvog strijelca.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti